Psoriasi

Des de l'any 2003, arrel de l'obtenció de la primera beca, es va començar a consolidar la recerca dermatològica en psoriasi al nostre departament. Bàsicament i fins ara, ens hem centrat en l'aïllament i el cultiu de cèl·lules implicades en la fisopatogènia de la psoriasi (queratinòcits, fibroblasts, limfòcits T). Aquestes cèl·lules en creixement són estudiades sota diferents condicions experimentals, i són analitzades mitjançant tècniques de biologia molecular per avaluar i comparar les diferències en la seva expressió gènica.

Dins de la recerca bàsica, també col·laborem amb el grup del Xavier Estivill del Centre de Regulació Genòmica (CRG) en un estudi genètic de diferents malalties dermatològiques, entre elles la psoriasi.

Finalment, estem realitzant un estudi de qualitat de vida en pacients amb psoriasi. Aquest estudi té com a objectiu posar de manifest el grau d'afectació psicològica dels malalts de psoriasi i determinar els factors que es correlacionen amb una pitjor qualitat de vida.

Per tal de realitzar tots aquests estudis és fonamental i indispensable la col·laboració dels nostres pacients amb psoriasi, que ens proporcionen no només el seu temps, si no també sovint, una mostra biològica (sang i/o biòpsia de pell). Gràcies a aquestes aportacions, podem avançar en el coneixement d'una malaltia prevalent a la nostra societat amb un important impacte psicològic.

Premis / beques atorgades:

  • Premi "Fundación salud 2000" - Serono (2003-2007): Implicació dels limfòcits T CLA+ amb tropisme cutani en la fisiopatologia de la psoriasi en plaques en brot agut i d'evolució crònica. Investigador principal: Ramon M. Pujol Vallverdú
  • Subvenció de l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques de la Generalitat de Catalunya (2005-2007). Correlació entre la intensitat lesional, qualitat de vida y estrés en el pacient amb psoriasi. Investigadora principal: M. José Tribó
  • Premi "Fundación salud 2000"- Merck-Serono (2007-2010) Paper de la IL-17 en la interacció de la immunitat innata i adquirida en la psoriasi. Investigadora principal: Ana M. Giménez-Arnau.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat