Malalties ampul·lars

La Unitat de Malalties Ampul·lars Autoimmunes disposa d'un laboratori de recerca bàsica dedicat a intentar conèixer els mecanismes pels quals es produeixen aquestes malalties, amb la fita última de facilitar el descobriment de noves tècniques terapèutiques, més efectives i amb menys toxicitat pels pacients. El laboratori es troba a les instal·lacions de l'IMIM, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Des de fa 3 anys, i gràcies a financiació pública (Institut de Salut Carlos III) i del propi departament de Dermatologia, tenim engegats diversos projectes d'investigació en pemfigoide ampul·lar i pemfigoide de membranes mucoses.

Col·laborem amb altres centres de salut universitaris nacionals i europeus (d'Alemanya i Itàlia) en diversos projectes, unint esforços per a potenciar l'activitat investigadora en aquest camp de la Medicina.  

El nucli de la nostra recerca es troba en el coneixement dels autoanticossos inductors de malaltia en els pemfigoides, intentant discriminar aquells que són patogènics i desenvolupant mitjans per a la depuració o neutralització d'aquests del sèrum dels malalts.

Amb aquest objectiu hem establert múltiples tècniques de laboratori, com ara la síntesi de proteïnes de fusió en bacteris, tècniques immunoquímiques de detecció d'anticossos, estudis d' epitope mapping , immunoadsorció, estudis de patogenicitat in vitro , cultius cel·lulars, etc.

Des d'aquí, volem fer arribar el nostre agraïment als pacients, qui, voluntàriament, col·laboren de forma desinteressada mitjançant la donació de petites mostres de sang. Sense el seu ajut seria impossible continuar els nostres estudis. Continuem treballant i col·laborant per obtenir resultats exportables a la pràctica clínica.

Qualsevol dubte, aclariment o comentari serà benvingut. Els preguem s'adrecin via e-mail a: jherrero@imas.imim.es

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat