Teràpia fotodinàmica

Què és la teràpia fotodinàmica?

La teràpia fotodinàmica és una tècnica utilitzada en el tractament d'alguns tumors superficials de la pell. Consisteix en aplicar una crema amb un precursor de les porfirines (ALA o metil-aminolevulinat) que és captat de forma selectiva per aquests tumors malignes, i es converteix en una substància fotosensibilitzant. Posteriorment, aquests tumors són il·luminats amb una llum que ocasiona una cremada selectiva de les cèl·lules malignes.

Consells per al tractament

Abans del tractament

El medicament ha d’adquirir-se a la farmàcia, amb la recepta del seu metge.  És important que vagi a la farmàcia a sol·licitar el medicament 5 dies abans de la visita amb el dermatòleg per a la sessió de teràpia fotodinàmica.

El medicament ha de conservar-se en fred, és a dir guardar-lo a la nevera (entre 2-8ºC).

El día del tractament

No oblidi portar el medicament a la consulta. El tractament consisteix inicialment, en  la preparació de la lesió i en  l’aplicació per part del dermatòleg/infermera de la crema, i posteriorment  es cobreix la zona amb un plàstic i una gasa.

Haurà d’esperar 3 hores amb  la zona tapada, ja que és el temps necessari per  l’absorció òptima de la crema.

Passades les 3 hores, el metge/infermera retirarà l’apòsit  (gasa)  y  exposarà la zona a tractar a una làmpada de llum vermella (Làser) durant uns 7-9  minuts. La duració aproximada d’una sessió de teràpia fotodinàmica és 3 hores i mitja.

Per tal de  protegir-se els ulls durant el període de tractament amb la llum vermella, se li facilitaran unes ulleres  protectores.

Després del tractament

El seu dermatòleg li posarà una gasa i/o li aconsellarà l'aplicació de cremes fotoprotectores amb un factor de protecció alt, per tal de mantenir protegida la zona tractada de la exposició solar durant unes  48 hores. En cas necessari, la teràpia es pot repetir al cap d'uns 7 dies si així ho aconsella el dermatòleg.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat