Preguntes freqüents sobre la cirurgia del tercer molar, cordal o queixal del seny

Com es la intervenció?

La intervenció pot englobar des d'un fins als quatre queixals del seny en funció de la recomanació del cirurgià. La intervenció fa servir anestèsia local amb o sense sedació. Prèviament cal fer un estudi radiogràfic que inclou una ortopantomografia i, en cas de necessitar veure amb més detalls les relacions dels arrels amb nervis i estructures veïnes, un escàner dental.

És complexa o perillosa?

Gràcies a la formació del cirurgià, l'operació és senzilla i ràpida. Malgrat tot, es recomana que es realitzi quan el queixal no està del tot format amb l'objectiu de minimitzar el risc d'afectació del nervi o de l'os circumdant.

Quan puc marxar al domicili després de la intervenció?

El pacient pot marxar a casa una hora després de l'operació. Un cop l'anestèsia ja no faci efecte, pot sentir dolor a causa de la inflamació, conseqüència de la intervenció, durant tres o quatre dies i ha de mantenir una dieta específica. En qualsevol cas i des de l'operació, el pacient ha de seguir una higiene estricta, les pautes que li marcarà el cirurgià.

És molt dolorós el postoperatori?

Després de l'extracció dels queixals del seny i un cop passat l'efecte de l'anestèsia, pot ser que el pacient noti certes molèsties entre lleu i moderades a causa de que la intervenció pot generar un edema (inflamació) del teixit. El seu cirurgià li recomanarà les mesures a prendre per minimitzar les molèsties i tenir cura durant els propers dies, així com la medicació a seguir.

Tot i això, a dia d'avui l'extracció dels queixals del seny es realitza amb cirurgia mínimament invasiva que no sol alterar el ritme de vida més de 3 o 4 dies.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat