El treball multidisciplinari, millora els resultats

L'Àrea de Diagnòstic Integrat de l'Hospital del Mar cobreix un ampli ventall de proves diagnòstiques amb la més alta tecnologia i els millors professionals, treballant de manera coordinada i integrada entre ells i amb equips multidisciplinaris d'especialistes de primer nivell de l'hospital per a obtenir el millor diagnòstic per al millor tractament.

Digitalització dels comitès de tumors

Navify tumor board, és una solució basada al núvol que millora les reunions multidisciplinàries dels comitès de tumors, donant suport a les funcions essencials de coordinació, presentació i documentació, amb les dades més rellevants en un sol lloc.

Aquesta eina estandarditza processos de preparació i presentació, de manera que els professionals poden incloure fàcilment la informació, imatges i troballes necessàries.

La radiologia i la patologia poden comparar interpretacions virtualment, estalviant temps i mostrant el context per optimitzar la preparació del tauler de tumors del cirurgià. Els professionals tenen fàcil accés a les dades específiques del pacient, en qualsevol moment, en qualsevol lloc i a través de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet.

L'Hospital del Mar, Barcelona, ​​té una de les presències científiques més destacades d'Espanya, duent a terme projectes que apropen la ciència a la salut de les persones que tracta. Els seus nou comitès de subespecialitats de tumors (mama, colorectal, pulmó, ginecològic, urològic, cutani, melanoma, endocrí i otorinolaringologia) ofereixen un enfocament multidisciplinari del tractament del càncer.

Intel·ligència artificial per a seleccionar el millor tractament en càncer de pulmó

L'Hospital del Mar treballa en el desenvolupament d'una eina pionera d'intel·ligència artificial per a millorar el diagnòstic i el pronòstic dels pacients amb càncer de pulmó de cèl·lula petita, un dels de pitjor pronòstic.

A partir de les imatges digitalitzades procedents de les biòpsies dels pacients i de les dades de supervivència, es vol comprovar si aquesta eina és capaç de fer una predicció fiable del benefici dels tractaments.

Això permetria seleccionar de forma més efectiva el tipus de tractament més adequat. Més endavant, s'estudia avaluar les mutacions específiques presents a cada tumor i analitzar si la imatge digital és capaç de predir les mateixes.

Intel·ligència artificial per a seleccionar el millor tractament en càncer de pulmó

A l'Hospital del Mar, treballem en comitès multidisciplinaris, cosa que permet una atenció personalitzada del pacient. Destaca també la implicació dels radiòlegs en les Unitats Funcionals i Comitès, participant de forma activa en la presa de decisions com a experts, impulsant el maneig multidisciplinari dels pacients i col·laborant en desenvolupament d'una medicina personalitzada. Les tècniques d'ablació de tumors i els procediments intervencionistes vasculars realitzats en radiologia estan perfectament integrats amb la resta de tractaments mèdics, quirúrgics o de radioteràpia.