Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama

Presentació

El càncer de mama és la primera causa de mort per càncer a les dones en els països més desenvolupats, degut això La Regió Sanitària de Barcelona a finals de l'any 1995 va indicar al Parc de Salut MAR que iniciés a Barcelona un Programa de detecció precoç del càncer de mama.

L'Hospital del Mar va convidar a les dones de 50 a 64 anys dels districtes municipals de Ciutat Vella i Sant Martí a fer-se una mamografia cada dos anys. L'Hospital de l'Esperança en l'any 1999 va iniciar el Programa de detecció precoç el districte municipal de Gràcia i en l'any 2001 el districte municipal de Sarrià-Sant Gervasi.

A partir de l'any 2004 tota la població de Barcelona té la possibilitat de participar en aquest programa de detecció precoç en diferents centres sanitaris.

Objectiu

Detecció precoç del càncer de mama per reduir la mortalitat d'aquesta malaltia.

Activitat

Fer una mamografia cada 2 anys amb doble projecció i doble lectura a les dones de 50 a 69 anys del nostre àmbit territorial.

Metodologia

Les dones residents en aquests districtes municipals són convidades a participar en el Programa de detecció precoç del càncer de mama a partir de l'any que compleixen 50 anys segons el cronograma que es troba més endavant.

Documentació que reben les dones:

Altra informació d'interès:

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat