La Societat Catalana de Neurologia presenta la Guia de Diagnòstic i Tractament de les Malalties Vasculars Cerebrals

15 de març de 2019

La Dra. Ana Rodríguez, responsable de la Unitat d'Ictus del Servei de Neurologia, ha estat una de les coordinadores del text. Altres quatre professionals de l'Hospital del Mar hi han participat.

La Societat Catalana de Neurologia (SCN) va presentar ahir, 14 de març, la tercera actualització de la Guia de Diagnòstic i Tractament de les Malalties Vasculars Cerebrals, amb una destacada participació de professionals de l'Hospital del Mar. El text, elaborat seguint els nivells d'evidència i la classificació de l'American Academy of Neurology, posa al dia aquest text, que s'havia publicat per última vegada l'any 2011.

L'acte de presentació va comptar amb la Dra. Ana Rodríguez, que és la secretària del Grup d'Estudi de Vascular de l'SCN i una de les quatre coordinadores de la revisió de la guia. Una revisió a la qual també han participat altres professionals del centre. El Dr. Ángel Ois, la Dra. Elisa Cuadrado i la Dra. Eva Giralt, del Servei de Neurologia, i la Dra. Esther Duarte, del de Rehabilitació, hi han contribuït.

Segons la Dra. Rodríguez, "l'edició prèvia de la guia s'havia quedat obsoleta". "En els últims anys s'han publicat evidències clares sobre l'eficàcia del tractament endovascular a l'ictus agut, la gran revolució en la neurologia vascular", explica. Aquestes noves evidències "suposen una major probabilitat d'independència en els pacients als quals es realitza una trombectomia mecànica", a la qual cosa se suma l'aparició de nous fàrmacs anticoagulants per a la prevenció secundària de l'ictus.

Aquesta nova edició de la guia també s'edita en format app. La previsió és actualitzar-la de forma parcial cada dos anys.

Enllaços relacionats