Publicacions

 • Abril de 2019 · Butlletí Informatiu

  Entrevistem a Elisabeth Lafuente, premi Jove Talent en Atenció Hospitalària de la Societat Catalano-Balear d'Infermeria

  Nova edició del magazine digital del PSMAR

  Al Mar a la xarxa entrevistem a l'Elisabeth, infermera, amb tres màsters i a punt de doctorar-se, acaba de guanyar el premi Jove Talent en Atenció Hospitalària de la Societat Catalano-Balear d'Infermeria. Es reconeix així la seva capacitat d'iniciativa, que l'ha portat a convertir-se en responsable de teràpia endovenosa a l'Hospital i en una de les persones de referència en aquest camp a l'Estat. A més, reunim als estudiants del Campus Hospital del Mar a la Masterclass de La Marató de TV3, celebrem el Sant Jordi al Jardi terapèutic de Pediatria i posem en marxa un nou sistema d'informació en temps real per a familiars de pacients dins el bloc quirúrgic. Pel que fa a la recerca, establim un canvi de paradigma en la prevenció de fractures òssies en pacients amb VIH i presentem un estudi que revela el creixement d'un 70% del nombre de dones embarassades amb diabetis gestacional a Catalunya. Tot això i més, a la nova edició del Mar a la xarxa.

 • Març de 2019 · Butlletí Informatiu

  Els protagonistes del Mar a la xarxa: els Projectes Estrella guanyadors, iniciatives de millora de la qualitat

  Nova edició del magazine digital del PSMAR

  La catorzena edició de la convocatòria del Programa de Qualitat del PSMAR, els Projectes Estrella 2018, ja té propostes guanyadores. 3 projectes escollits entre els 22 presentats a la present edició, que té com a objectiu promoure i donar suport a iniciatives de millora de la qualitat que estan portant a terme els diferents col·lectius de professionals de la institució. Al Mar a la xarxa pots veure tres vídeos on els protagonistes dels projectes guanyadors els expliquen. A més, fem la primera cirurgia làser a l'Estat per tractar l'epilèpsia i tumors cerebrals, utilitzem per primera vegada la radioteràpia per curar arrítmies del cor, descobrim que les cèl·lules assassines naturals prediuen la resposta al tractament de les pacients amb el càncer de mama més agressiu i investiguem com modular la microbiota intestinal pot influir en les conductes addictives. Tot això i més, a la nova edició del Mar a la xarxa.

 • Febrer 2019 · Butlletí Informatiu

  Renovem el Mar a la Xarxa

  El "news letter" del Parc de Salut Mar es renova en una aposta per un disseny més atractiu i potent, afegint nous continguts, entrevistes a professionals i una secció d'agenda per acostar als lectors l'activitat dels diferents centres. Nova etapa i nou disseny. Aquest 1 de març, el butlletí electrònic del Parc de Salut Mar, el Mar a la Xarxa, estrena nou disseny adaptat al moment que viu la nostra societat. Es tracta d'un format clar, de fàcil lectura i adaptat als dispositius mòbils, amb el qual la institució vol continuar acostant l'actualitat i el seu dia a dia a tots els seus subscriptors. A banda del nou disseny, el Mar a la Xarxa també estrena noves seccions. Així, l'article principal explorarà altres visions de la feina dels professionals del PSMAR a través d'entrevistes i reportatges en els quals tindran un paper destacat altres formats de comunicació. En el número que obre aquesta nova etapa, es presenta l'aposta de la institució per la innovació i transformació digital, amb la contractació del Dr. Jordi Martínez Roldán com a nou Director d'Innovació. La nova publicació també incorpora una secció d'agenda, que se suma a les habituals notícies sobre l'activitat dels centres de la institució. Així, els seus subscriptors tenen accés a tota l'actualitat i a allò que ha de passar al PSMAR.

 • Desembre de 2018 · Butlletí Informatiu

  Un Nadal especial!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El Nadal també arriba al Parc de Salut Mar. Els vestíbuls llueixen els seus arbres guarnits, l'esperit nadalenc es passeja pels passadissos i les consultes i les salutacions són diferents. Aquest Mar@laXarxa vol parlar d'aquests dies, tradicionalment de pau i família, però des d'una altra perspectiva. Us volem oferir una altra visió del Nadal al Mar. Un any més, professionals i pacients de l'Hospital del Mar van tornar a col·laborar amb La Marató de TV3 dedicada al càncer. Fins a 5 professionals del centre van oferir el seu testimoni durant el dia, en una emissió que tenia com a lema, La investigació dona vida. En aquest número trobareu totes les seves intervencions, a l'igual que la nostra col·laboració a l'acte La Barceloneta amb La Marató, organitzat per l'escola Alexandre Galí i el CAP Barceloneta amb la realització d'una exposició que explica l'origen del càncer, els tractaments i la recerca que es fa a l'Hospital i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. Aquest desembre s'han atorgat els Premis a l'Excel·lència del COMB, en què la Dra. Enriqueta Barrera i la Dra. Anna Oliveras han rebut un reconeixement a la seva tasca a l'Hospital del Mar.  Des de l'Hospital del Mar, junt amb la Fundació Claror i laFundació Amics de l'Hospital del Mar, hem posat en marxa un programa per promoure l'exercici físic com a factor de protecció de recaigudes en dones amb càncer de mama i hem desenvolupat amb èxit la segona missió humanitària de professionals del nostre centre a Zanzíbar. Pel que fa la recerca, hem demostrat que la laparoscòpia redueix la mortalitat en la cirurgia del càncer de pàncrees, que l'estrès emocional fa madurar en excés el cervell dels psicòpates i que 9 de cada 10 dones addictes a drogues injectades pateixen també una altra patologia psiquiàtrica. Tot això i molt més, a la nova edició del Mar@laxarxa.

 • Novembre 2018 · Memòries

  Memòria de Compromís social del Parc de Salut MAR 2017

  Construïm el futur que volem

  Ens plau presentar-vos la Memòria de Compromís Social del Parc de Salut MAR 2017. Una memòria que no és, únicament un recull de dades o fets destacats, sinó que reflecteix el nostre compromís amb la transparència i el nostre desig per garantir una sostenibilitat econòmica, ambiental i social que contribueixi a millorar la qualitat de vida dels nostres professionals, pacients, comunitats locals i de la societat en el seu conjunt.

 • Desembre de 2018 · Més publicacions

  Campanya "L'alcohol és responsabilitat de tothom"

  Butlletí Salut Catalunya. Desembre 2018

  El newsletter informatiu digital per al sector de la salut a Catalunya editat pel Departament de Salut.

 • Novembre de 2018 · Butlletí Informatiu

  Vols conèixer els projectes que es fan realitat gràcies a la solidaritat i generositat de ciutadans/es?

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  Una de les vies per canalitzar la solidaritat i generositat de la societat és a través de les donacions o aportacions a projectes de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, que  contribueixen al benestar físic, emocional i social dels pacients i les seves famílies. Si vols conèixer quins projectes són ja una realitat entra al nou Mar@laxarxa. Estem d'enhorabona ja que els pacients han premiat un projecte de formació impulsat pel personal d'infermeria del servei de Nefrologia, el projecte NEFROMAR ha estat guardonat com un dels Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana i, a més, el Dr. Jesús Lafuente ha estat nomenat acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. En la docència, l'Institut Bonanova de FP Sanitària i l'Ajuntament de Barcelona inicien el projecte formatiu l'"Escola de cures: tenim cura de tu" per millorar les competències professionals dels treballadors/res familiars de l'Ajuntament. En el camp de la recerca, hem posat en marxa un dispensari virtual per atendre pacients amb apnea del son i identifiquem per primera vegada un gen vital en la recuperació després de patir un ictus. Tot això i molt més, a la nova edició del Mar@laxarxa.

 • Novembre de 2018 · Memòries

  "Construïm el futur que volem" Memòria de Compromís Social del Parc de Salut MAR 2017

  Ens plau presentar-vos la Memòria de Compromís Social del Parc de Salut MAR 2017. Una memòria que no és, únicament un recull de dades o fets destacats, sinó que reflecteix el nostre compromís amb la transparència i el nostre desig per garantir una sostenibilitat econòmica, ambiental i social que contribueixi a millorar la qualitat de vida dels nostres professionals, pacients, comunitats locals i de la societat en el seu conjunt.  

 • Octubre de 2018 · Butlletí Informatiu

  Sabies que l'Hospital del Mar compta amb el Registre de Tumors més antic de Catalunya?

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El Registre de Tumors de l'Hospital del Mar compleix, aquest 2018, 40 anys d'història. Aquest fet el converteix en el més antic de Catalunya que ofereix una sèrie ininterrompuda de dades, amb més de 50.000 casos registrats en les seves quatre dècades de funcionament. Si vols conèixer com és d'important disposar del Registre a l'hora de gestionar i prendre decisions en el si de les unitats funcionals de càncer, no et pots perdre el Mar@laxarxa. T'informem d'un nou programa de voluntariat que ofereix acompanyament emocional als pacients i les famílies de la Unitat de Medicina Intensiva i de la possibilitat que disposen els alumnes de l'Institut Bonanova de poder fer simulacions molt reals de tractaments radioteràpics. A més, estem d'enhorabona perquè Lara Pijuan ha estat reconeguda com una de les patòlogues més influents del món, també hem estat guardonats amb els premis TOP 20 en l'àrea d'atenció a la dona i en la gestió del PSMAR i hem començat amb èxit de públic el cicle "Perdent la por al càncer". Tot això i molt més, en la nova edició del Mar@laxarxa!

 • 17 d'octubre de 2018 · Memòries

  Memòria Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques 2017

  Ja podeu consultar la Memòria de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques 2017 en què hi podreu trobar un resum de l'activitat científica realitzada durant el 2017 pels diferents programes i grups de recerca de l'IMIM.

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat