Publicacions

 • Març 2021 · Memòries

  "El compromís amb les persones i el medi ambient, la nostra responsabilitat social"

  Informe Responsabilitat Social 2019

  En aquest informe d'activitat de 2019 presentem les bones pràctiques i els nostres compromisos amb el bon govern, els i les pacients, els i les professionals, el medi ambient, la comunitat, la docència, la recerca i la gestió econòmica i de proveïdors. Aquests compromisos mostren la nostra voluntat constant de promoure i vetllar per la dimensió de responsabilitat social de la nostra activitat, i són clars exemples de l'orientació de la institució cap a la sostenibilitat. I amb aquest informe també volem animar totes les persones que formen part de l'organització a proposar iniciatives de millora en aquest ámbit, que serà pro­tagonista de moltes de les accions institucionals i socials dels propers anys.

 • Febrer de 2021 · Més publicacions

  La donació d'òrgans en pacients amb ELA

  La donació d'òrgans és un acte altruista en què la persona decideix, de manera voluntària i conscient, donar els seus òrgans al morir per a poder ajudar altres persones. En aquest full informatiu trobareu recomanacions i consells adreçats a pacients amb ELA que es plantegen la donació d’òrgans elaborats per la Unitat Multidisciplinar d’ELA i la Coordinació de Trasplantaments de l’Hospital del Mar.  

 • Desembre de 2020 · Memòries

  Memòria Parc de Salut MAR 2019

  "Construïm junts el futur Hospital del Mar"

  Us presentem la Memòria del Parc de Salut MAR 2019, que enguany té un nou format, un entorn web infogràfic i animat que incorpora versió Responsive per facilitar l'accés des de qualsevol dispositiu.

 • 18 de juny de 2019 · Memòries

  Balanç en temps de COVID-19

  Plenari monogràfic amb la Dra. Olga Pané, de balanç sobre la gestió de l'epidèmia de la COVID-19 al Parc de Salut Mar.

 • Febrer de 2020 · Butlletí Informatiu

  La dona, la ciència i el Mar. Treballant per la visualització del talent femení #Som8deMarç [Dar clic y arrastrar para mover]

  A la nova edició del butlletí digital del PSMAR

  La dona encara veu com el camí cap a la igualtat és molt llarg. Només el 35,4% dels càrrecs directius i de gerència els ocupen dones, segons dades de l'Institut Català de la Dona, i la diferència salarial entre homes i dones és del 23%. Per això, coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el Mar a la Xarxa vol visibilitzar el talent femení i potenciar l'interès de les noves generacions per la carrera científica. A més, sóm els primers de l'Estat en fer biòpsies de mama guiades per mamografia amb contrast i també en utilitzar Big Data per millorar el tractament del pacient nefrològic. L'Institut Bonanova de FP Sanitària estrena nova web i la Dra. Marta Torrens és nou membre del comitè científic de l'European Monitoring Centre for Drugs an Drug Addiction. Tot això i més a la nova edició del Mar a la xarxa.

 • Gener de 2020 · Butlletí Informatiu

  Carmen Altaba: “Ets més solidari amb el pacient”. L’experiència d’una professional sanitària com a pacient

  A la nova edició del butlletí del PSMAR

  Els professionals sanitaris també emmalalteixen i necessiten ingressar a l'hospital. Un canvi de rol que, sovint, marca canvis importants a la vida de les persones que el viuen. Una experiència que, com explica Carmen Altaba, infermera de l'Hospital del Mar, "t'ajuda a veure les coses des de l'altra banda, i això et pot ajudar a la teva feina. Et pot ajudar molt a la teva feina, a millorar actituds amb el pacient". De fet, aquesta realitat ha portat al Col·legi de Metges de Barcelona a crear el Grup JANUS, un fòrum de treball creat amb l'objectiu que els metges i metgesses que han passat per aquesta situació aportin les seves vivències per ajudar a millorar l'atenció sanitària. Però, com va viure la Carmen la seva malaltia? T'ho explica al Mar a la xarxa. A més, el Dr. Joaquín Arribas ha estat nomenat nou director de Recerca del PSMAR i director de l'IMIM, hem fet nou rècord de trasplantaments renals a l'Hospital del Mar i s'ha posat en marxa la plataforma Qreport. En el camp de la recerca, hem demostrat que l'activitat física modifica com actua el nostre ADN, celebrem l'èxit d'una intervenció pionera per a prevenir el dolor a l'esquena del personal d'infermeria i l'expertesa de l'Hospital del Mar en biòpsia líquida s'ha publicat a Nature Medicine. Tot això i més al nou número del Mar a la xarxa.

 • Desembre de 2019 · Butlletí Informatiu

  Els Projectes Estrella deixen petjada a l’Hospital del Mar. Celebrem els 15 anys d'aquesta inciativa per millorar la qualitat assistencial

  Al nou butlletí digital del PSMAR

  Els Projectes Estrella de Millora de la Qualitat Assistencial s'han convertit en un dels emblemes del Parc de Salut Mar. 15 edicions a les quals s'han presentat 249 propostes, de les quals, 50 han estat seleccionades. Però, més enllà de les xifres, què hi ha darrere els projectes? Qui són les persones que els lideren? Al Mar a la Xarxa hem parlat amb elles, representants d'una de les primeres propostes guanyadores i d'una de les seleccionades a l'última edició. A més, estem d'enhorabona perquè la gestió del Parc de Salut Mar i el servei de Neurologia han estat reconeguts als premis TOP 20, l'Hospital del Mar és el primer de l'Estat que rep l'acreditació com a Stroke Center de l'European Stroke Organisation i volem felicitar al Dr. Daniel Echeverría Esnal, que és el primer farmacèutic hospitalari de l'Estat acreditat pel Board Certified Pharmacist en Malalties Infeccioses. I també, Salut ha culminat l'extensió del programa de cribratge de càncer de còlon i recte arreu de Catalunya i en recerca es busquen persones amb problemes de memòria per participar en un assaig clínic de prevenció de la demència. Tot això i més, al Mar a la xarxa!

 • Novembre de 2019 · Butlletí Informatiu

  "Encara avui m'impressiona que el mar té un color cada dia diferent", Dra. Olga Vázquez

  Els protagonistes del Mar a la xarxa: Olga Vázquez, Ramón Pujol, Marta Crespo, Jorge Armentia i Antoni Martínez Roig, guardonats amb els Premis a l'Excel·lència Professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

  El passat 21 de novembre, el Col·legi de Metges de Barcelona va premiar 5 professionals que desenvolupen o han desenvolupat la seva tasca professional al Parc de Salut Mar. En la nova edició del Mar a la xarxa, la Dra. Olga Vázquez, el Dr. Ramon Pujol, la Dra. Marta Crespo, el Dr. Jorge Armentia i el Dr. Antoni Martínez Roig, comparteixen les seves experiències vitals després de ser reconeguts als Premis a l'Excel·lència Professional del COMB. També aprenem de les iniciatives d'experiència amb els pacients liderades pel PSMAR, fem una aliança amb la Fundació City Cancer Challenge per a millorar la qualitat de l'atenció oncològica al món i la professora Ana Codina de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar obté un ajut del COIB. En l'àmbit de la recerca, un estudi conclou que 1 de cada 4 casos de trencament d'aneurisma cerebral es confon amb una migranya, a més, som referents mundials a la lluita contra les resistències als antibiòtics i estem d'enhorabona amb la presència de Jordi Alonso, Montse Fitó i Joaquim Bellmunt, en el rànking dels científics més citats del món. Tot això i més, al Mar a la xarxa!

 • Novembre de 2019 · Memòries

  "Avancem en el nostre compromís social" Memòria de Responsabilitat Social 2018

  Al PSMAR hem explicitat el nostre compromís amb el futur de l’organització i del conjunt de la societat i del planeta. Ens hem adherit al Pacte Mundial de Nacions Unides (Global Compact), la xarxa global més gran d'empreses compromeses amb la sostenibilitat corporativa, i hem començat a alinear les nostres activitats en relació amb els disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS), que es van fixar per eliminar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom al món. Us presentem la Memòria de Responsabilitat Social del PSMAR 2018, on trobareu reflectit allò més rellevant relacionat amb el nostre compromís amb la transparència i el nostre desig per garantir una sostenibilitat econòmica, ambiental i social que contribueixi a millorar la qualitat de vida dels nostres professionals, pacients, comunitats locals i de la societat en el seu conjunt.

 • 20 de novembre de 2019 · Memòries

  Memòria Parc de Salut MAR 2018

  Una organització al servei de la gent

  Us presentem la Memòria del Parc de Salut MAR 2018, la memòria d'un any en què els centres del Parc de Salut MAR hem continuat el nostre procés de transformació perquè els pacients i les seves famílies disposin de millors serveis assistencials. El 2018 vam aconseguir un resultat econòmic positiu i la sostenibilitat econòmica essencial per emprendre el 2019 la segona fase d'ampliació de l'Hospital del Mar, alhora que ens va permetre fer inversions com les millores en l'àrea de Reanimació i la de Rehabilitació al Centre Fòrum. Algunes de les fites aconseguides i els reptes que ens proposem pel que fa el nostre model assistencial, la recerca, la innovació, l'àmbit docent, l'acció social i els nostres professionals, els trobareu aquí recollits. La memòria la presentem en entorn web per afavorir la interactivitat amb continguts audiovisuals i ampliar la informació de la Institució, i incorporem versió Responsive per facilitar l'accés des de qualsevol dispositiu.

Compromís social

 • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat