Fem més gran el Mar

Un gran hospital per a un gran projecte

El Mar creix i es desenvolupa amb aquest nou Pla d'Ampliació per donar adequada cobertura a les necessitats sanitàries de la ciutat, els barris i seva població de referència, en el segon gran pla de creixement del centre, després del que va suposar el propiciat pel nomenament d'Hospital Olímpic per als Jocs del 92.

QUI FA LES OBRES?

El Pla d'Ampliació de l'Hospital del Mar preveu canvis importants en la infrastructura del centre, remodelacions i creació de nous edificis. Els arquitectes que signen el projecte són Albert Pineda i Manel Brullet, que ja van dur a terme la reforma del centre al 92, i la primera de les tres fases del projecte (2008-2010) l’executarà la UTE formada per les empreses constructores Copcisa i Vopi 4. 

EL PER QUÈ?

El pla d'ampliació preveu les estructures necessàries per a completar la reordenació i reestructuració dels centres de l'IMAS i per a fer front als canvis de la població en els districtes de Ciutat Vella i Sant Martí. El Pla d’ampliació representarà nou anys d’esforços (2008-2017) per a duplicar els espais i actualitzar les instal·lacions i equipaments de l’hospital. Aquest Pla d’ampliació té com a objectiu adequar el centre a la realitat de la seva població de referència, que augmenta i envelleix: més de 320.000 habitants de Ciutat Vella i Sant Martí. Així, amb nous recursos per a la geriatria, oncologia, cirurgia, ortopèdia o rehabilitació, refermem els nostres dispositius per a les necessitats de les persones més grans, i amb l'augment dels llits de crítics i la major dotació d'estructures per als serveis d'urgències, responem primordialment a les exigències que venen donades pel creixement de població a la nostra àrea.

BASES DEL PROJECTE D'AMPLIACIÓ

Les noves estructures previstes fan realitat la fusió de serveis que va començar ja fa més de 10 anys, adequant els espais a les necessitats del gran nombre de professionals que s'han concentrat a l'Hospital del Mar, a l'hora que es modernitzen les àrees de l'hospital que ho requereixen, millorant el confort dels pacients i dels treballadors i l'agilitat dels circuits. Es pretén potenciar les estructures que afavoreixen les alternatives a l'hospitalització (hospital de dia, cirurgia major ambulatòria, proves complementàries, entre altres) i preveure aquelles estructures necessàries per fer front a l'envelliment de la població.

UN GRAN HOSPITAL PER A UN GRAN PROJECTE

L’activitat assistencial de l’hospital del Mar el consolida com a centre terciari de referència gràcies a la incorporació de nova tecnologia i a la seva oferta assistencial, amb 21.465 altes hospitalàries anuals, 1.504 parts, 423.975 visites a Consultes Externes, 127.475 visites urgents, 8.622 intervencions i 20.078 sessions als hospitals de dia (dades memòria 2007). En els darrers dos anys, l’hospital del Mar ha rebut el guardó TOP20 que el distingeix com a un dels millors centres sanitaris de l’estat espanyol.

Les principals línies d’assistència són les patologies associades a l’envelliment, l’atenció oncològica, les malalties cardiològiques, les malalties de l’aparell locomotor, la patologia cerebro-vascular, l’atenció materno-infantil i la salut mental. A més, ha desenvolupat en els darrers anys el concepte de continuum assistencial, amb la coordinació funcional amb l’assistència primària de la seva àrea de referència: programes de coordinació a l’alta, de diagnòstic ràpid i programes comunitaris com els de cribratge del càncer de mama. També ha incorporat models de gestió sanitària sense papers amb la implantació de la història clínica electrònica, amb un consolidat treball en estacions de treball mèdiques i d’infermeria.

CENTRE DOCENT  I D'INVESTIGACIÓ

L’hospital és a més un centre universitari, amb un projecte docent ambiciós que inclou 1.119 estudiants i 173 residents i que en el proper any acollirà els nous estudis de medicina de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Autònoma de Barcelona. Però el projecte en el qual s’insereix l’hospital del Mar és molt més que assistència de primera línia. És inseparable del projecte investigador i docent del centre. Pel que fa a la recerca, mitjançant l’IMIM, els metges de l’hospital del Mar hi desenvolupen com a principals línies de recerca l’osteoporosi, el càncer, la Salut mental (abús de substàncies), les malalties de l’aparell respiratori i la pediatria.

AMB EL SUPORT DELS NOSTRES CENTRES ASSOCIATS

L’Hospital de l’Esperança i el Centre Fòrum, dispositius associats a l’Hospital del Mar, brinden el seu suport durant l’execució del Pla d’Ampliació i col·laboren activament allotjant alguns dels serveis i unitats d’hospitalització en alguns dels períodes. En la primera fase, aquests centres reben la reubicació d’alguns malalts com són Geriatria i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, atès que aquestes especialitats també són presents en aquests hospitals i poden assumir-se en condicions òptimes.

ACTES

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat