Presentació

Del Programa de Qualitat de l'Hospital del Mar cal destacar la convocatòria de projectes de millora de la qualitat ("Projectes Estrella"), anual des del 2005, l'alt grau d'assoliment dels successius objectius bianuals, orientats a potenciar el lideratge professional en l'entorn de la qualitat i seguretat del pacient, i la necessitat d'alinear-se amb els objectius del Departament de Salut.

Els "Projectes Estrella" es van idear per potenciar i donar suport a les iniciatives de millora de la qualitat de diferents grups de professionals. Després de més de 15 anys, es pot afirmar que el balanç és clarament positiu, tant per la resposta a les convocatòries com pels resultats obtinguts en cadascun dels projectes seleccionats. Avui és una línia de treball consolidada i que caracteritza els nostre Programa de Qualitat.

El Programa de Qualitat vol potenciar el lideratge dels professionals (de medicina i d'infermeria) en els projectes de qualitat i seguretat a partir de poder establir plans en funció de les necessitat i característiques de cada àrea. Es manté la presència d'objectius de qualitat en el context de la Direcció Participativa per Objectius i s'ha posat a disposició dels professionals un quadre de comandament d'indicadors de qualitat per servei i unitat d'hospitalització.

El nou sistema de finançament que proposa el Departament de Salut dóna un pes molt elevat als resultats en qualitat i seguretat assistencial obligant encara més a l'assoliment i, per tant, priorització dels objectius que hi estan relacionats. En aquest sentit, l'Hospital del Mar està ben posicionat, si bé hi ha àrees en què cal fer un esforç més gran. Donat aquest canvi, és molt important seguir treballant per assolir els estàndards en qualitat i seguretat assistencial.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat