Presentació

Del Programa de Qualitat del Parc de Salut Mar cal destacar els 10 anys de la convocatòria de projectes de qualitat ("Projectes Estrella"), l'alt grau d'assoliment dels objectius plantejats pel període 2013-14, els nous objectius orientats a potenciar el lideratge professional en l'entorn de la qualitat i seguretat del pacient i la necessitat d'alinear-se amb els objectius del Departament de Salut.

Els "Projectes Estrella" es van idear per potenciar i donar suport a les iniciatives de millora de la qualitat de diferents grups de professionals. Després de 10 anys, es pot afirmar que el balanç és clarament positiu, tant per la resposta a les convocatòries com pels resultats obtinguts en cadascun dels projectes seleccionats. Avui és una línia de treball consolidada i que caracteritza els nostre Programa de Qualitat.

Els objectius que es van plantejar pel bienni 2013-14 han suposat engegar una sèrie d'accions de millora de la qualitat de la informació de l'informe d'alta i del curs clínic, tant a nivell de formació a professionals com a nivell informàtic, així com establir un sistema de conciliació de la medicació a l'ingrés i l'alta lligada amb la implantació de la Recepta Electrònica i en línia amb els objectius del Pla de Salut.

De cara al nou bienni es mantindrà l'objectiu que proposava als serveis i unitats clíniques la formalització d'objectius de qualitat específics de la seva especialitat. Es vol potenciar el lideratge dels professionals (mèdic i d'infermeria) en els projectes de qualitat i seguretat a partir de poder establir plans en funció de les necessitat i característiques de cada àrea. S'ampliarà el nombre de serveis i unitats en línia amb el desplegament de les Direccions Per Resultats i es dissenyarà un quadre d'indicadors de qualitat transversals i específics per servei i unitat per oferir als professionals.

El nou sistema de finançament que proposa el Departament de Salut pel 2015 dóna un pes molt elevat als resultats en qualitat i seguretat assistencial obligant encara més a l'assoliment i, per tant, priorització dels objectius que hi estan relacionats. En aquest sentit, el PSMarestà ben posicionat, si bé hi ha àrees en què caldrà fer un esforç més gran. Donat aquest increment substancial, és molt important seguir treballant per assolir els estàndards en qualitat i seguretat assistencial.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat