Notícies

4 de novembre de 2019 - Informació general

Tres beques SEOM per a professionals de l’Hospital del Mar

Tres beques SEOM per a professionals de l’Hospital del Mar

La Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) ha atorgat una nova edició de les seves beques per al foment de la recerca, de les quals, tres, beneficiaran professionals i projectes de l'Hospital del Mar.

En el marc del congrés de la SEOM, celebrat a Pamplona entre el 23 i el 25 d'octubre, s'han concedit les beques d'aquesta societat, que en aquesta edició, beneficiaran, entre altres, a tres projectes de professionals de l'Hospital del Mar.

En aquest sentit, la secció de càncer de mama del Servei d'Oncologia Mèdica ha rebut una Beca SEOM/FECMA, amb aportacions de l'empresa tecnològica Samsung, per a fomentar la recerca en aquest camp. En concret, per a un projecte liderat per la Dra. Sònia Servitja, que intentarà trobar noves alternatives per a la selecció de pacients candidates a rebre immunoteràpia i altres teràpies dirigides. L'estudi se centrarà en el càncer de mama triple negatiu, pel qual són especialment necessàries noves estratègies de tractament. Concretament, s'analitzarà com influeix la genètica pròpia del pacient en la del tumor i en la capacitat del sistema immune per desenvolupar una resposta antitumoral. El treball es durà a terme en forma de col·laboració, amb el Grup Teràpia Molecular del Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), el Servei d'Anatomia Patològica, la plataforma MARGenomics i el grup Biomedical Genomics de l'IRB.

Beques_SEOM_2019

El Dr. David Casadevall va recollir el diploma acreditatiu en representació de la Dra. Servitja

 

Formació a l'estranger

Per la seva banda, la Dra. Joana Vidal va rebre la Beca SEOM per a estades de durada variable per a formació a centres de referència a l'estranger. D'aquesta manera, podrà estendre durant mig any la seva estada al centre Memorial Sloan Kettering de Nova York. Allà duu a terme un projecte de recerca per a caracteritzar la biologia de l'ADN circulant tumoral, per, en un futur, poder millorar l'aplicació de la biòpsia líquida en pacients amb càncer. La Dra. Vidal ja va rebre l'any passat una Beca SEOM, que li va permetre iniciar aquesta estada als Estats Units.

Beques_SEOM_2019

El Dr. David Casadevall, a l’acte de lliurament de la beca a la Dra. Joana Vidal

Per últim, el Dr. Pedro Simoes, metge resident de l'Hospital del Mar, va aconseguir la Beca SEOM/Roche Spain de dos anys per a formació a centres de referència a l'estranger. Gràcies a aquesta aportació, realitzarà una estada al centre MD Anderson de Houston, Texas.

Beques_SEOM_2019

El Dr. Pedro Filipe Simoes i el Dr. David Casadevall, amb els diplomes acreditatius

En total, la Sociedad Española de Oncología Médica ha destinat gairebé 770.000 euros al foment de la recerca clínica del càncer a través de les seves beques.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat