Notícies

24 de juliol de 2019 - Informació general

L’estació Ciutadella/Vila Olímpica del Metro de Barcelona mostra la intervenció mural “Leonardo da Vinci al PRBB”

L’estació Ciutadella/Vila Olímpica del Metro de Barcelona mostra la intervenció mural “Leonardo da Vinci al PRBB”

A partir del 24 de juliol i durant tres mesos

La mostra commemora el 500 aniversari de Leonardo da Vinci i té per objectiu donar a conèixer la recerca que es realitza als centres del PRBB, i entre els quals hi ha l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques – IMIM. Ha nascut d'una col·laboració entre TMB, AMB i el PRBB i serà visible durant 3 mesos, a partir del 24 de juliol del 2019. 

El 24 de juliol, s'inaugura la intervenció mural "Leonardo da Vinci al PRBB" al passadís de l'estació Ciutadella/Vila Olímpica de la L4 del Metro de Barcelona. La comunitat científica del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), on es troba l’IMIM, ofereix amb aquesta mostra una mirada a la biologia humana als passatgers de TMB i commemora el 500 aniversari de la mort de Leonardo da Vinci (1452-1519).

Sota l'afirmació d'aquest pintor i científic multidisciplinari, "El plaer més noble és l'alegria d'entendre quelcom", es desplega de manera molt visual una petita part del coneixement científic sobre els humans. 

El fil conductor de la mostra, "de macro a micro", segueix el perfil de la recerca que es fa al PRBB, on més de 800 científics i científiques estudien diversos aspectes de la biomedicina des de tots els àmbits i nivells; del més petit (les molècules i l'ADN) al més gran (les poblacions i la interacció amb el planeta), passant per les cèl·lules i teixits. Així, la mostra s'ha dividit en sis grans temes: Poblacions, Homo sapiens, Òrgans, Cèl·lules i Genoma.

Amb l'objectiu de generar una major visibilitat de l'activitat científica en els centres de recerca del PRBB, la mostra trilingüe del metro contraposa il·lustracions de Leonardo da Vinci amb preguntes científiques actuals, aplicacions i tendències en les ciències de la vida i la biomedicina. 

La iniciativa està liderada pel PRBB amb els seus centres de recerca i compta amb la col·laboració de la Fundació TMB i el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Avís:
S’organitzen visites informals per a qui habitualment no utilitzi el metro perquè coneguin aquesta iniciativa. Está previst sortir des de la recepció principal del PRBB el divendres, dia 26, a les 11h i també dimarts 30 i dimecres 31 de juliol a la mateixa hora.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat