Notícies

24 de maig de 2019 - Guardons

Beca de la Asociación Española de Coloproctologia per a un estudi de la Unitat de Cirurgia Colorectal

Beca de la Asociación Española de Coloproctologia per a un estudi de la Unitat de Cirurgia Colorectal

El treball, liderat per la Dra. Sandra Alonso, analitzarà tècniques per millorar els resultats funcionals dels pacients intervinguts de càncer de recte amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

L'Asociación Española de Coloproctología ha concedit una de les beques de recerca FAECP 2019 a un projecte presentat per la Unitat de Cirurgia Colorectal de l'Hospital del Mar. Ho ha fet durant la XXIII edició de la reunió anual de l'entitat, celebrada a Valladolid entre els dies 15 i 17 de maig. El treball premiat el lidera la Dra. Sandra Alonso i hi participen, a banda de professionals del Servei de Cirurgia General, els serveis d'Anestesiologia i de Neurologia i Neurofisiologia.

Beca_Unitat_Cirurgia_Colorectal

Moment del lliurament de la beca

El projecte, que rebrà una beca de 6.000 €, es titula Monitorización intraoperatoria de los nervios autonómicos en la cirugía del cáncer de recto: estudio prospectivo randomizado para valorar los resultados funcionales urogenitales y anorectales. Amb ell es volen millorar els resultats funcionals urinaris, sexuals i a l'hora de defecar, aconseguint una millor qualitat de vida per a ells.

La Dra. Alonso, que lidera el projecte, ha explicat que els avenços en el tractament del càncer de recte en les darreres dècades "han permès millorar els resultats oncològics i el pronòstic a llarg termini d'aquest tipus de neoplàsies, però, tot i això, tant la cirurgia del càncer de recte com els tractaments rebuts, especialment, la radioteràpia, tenen una repercussió directa a escala funcional, tant per defecar com en l'àmbit urogenital". El treball analitzarà si el neuromonitoratge intraoperatori en aquestes intervencions "pot millorar la preservació del plexe nerviós autonòmic, assolint així una millora en els resultats funcionals", ajudant a identificar aquests nervis i preservar-los, garantint d'aquesta manera una millor qualitat de vida dels pacients després de la cirurgia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat