Notícies

20 de maig de 2019 - Informació general

Conferència per promoure la recerca de les dones en biologia computacional

Conferència per promoure la recerca de les dones en biologia computacional

El Barcelona Supercomputing Center, la UPC i l'Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques organitzen la primera conferència Advances in Computational Biology, que reunirà investigadores que treballen en biologia de sistemes, tecnologies òmiques intel·ligència artificial i computació d'alt rendiment amb aplicacions per a la biologia, tant en el sector públic com en el privat. La conferència tindrà lloc els dies 28 i 29 de novembre a La Pedrera (Barcelona).

Maria Jose Rementeria, líder del grup Social Link Analytics al Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) i una de les organitzadores de la conferència, explica que "un dels principals objectius és visualitzar i promoure la recerca realitzada per dones científiques i, per aquest motiu, totes les organitzadores i conferenciants seran dones, tot i que la conferència està, per descomptat, oberta a tothom. Pretenem crear un espai que promogui la col·laboració entre científics, brindant una excel·lent oportunitat per compartir idees i construir xarxes d'investigació".

El programa inclourà sessió de pòsters i presentacions orals, així com conferències de destacades científiques en els camps de la biologia computacional i la computació d'altes prestacions (HPC, per les sigles en anglès). Les principals ponents confirmades Christine Orengo, líder del grup Orengo a la University College London, i natasa Przulj, líder del grup Integrative Computational Network Biology en el departament de Ciències de la Vida del BSC, i Marie-Christine Sawley, directora de l'Exascale Lab a Intel.

Les sessions científiques estaran dividides en blocs: Aprenent de les seqüències biològiques, que inclou genòmica de poblacions, genòmica evolutiva, biologia de sistemes, transcriptòmica i anàlisi de seqüències; Quan la biologia computacional es troba amb la medicina, que inclou aplicacions biomèdiques, mapes de mutacions i genòmica clínica; i Màquines que acceleren la investigació, que inclou computació d'alt rendiment, aprenentatge automàtic (machine learning) en ciències de la vida, anàlisi de dades d'imatges, simulacions dinàmiques i desenvolupament d'algoritmes.

A més, els participants tindran l'oportunitat d'interactuar personalment amb dones que són un referent en els camps de les tecnologies de la informació, la investigació acadèmica i la política que donen suport a la conferència.

La conferència està organitzada pel programa Bioinfo4Women del Barcelona Supercomputing Center (BSC)), amb la col·laboració del Programa conjunt de Recerca en Informàtica Biomèdica (IMIM-UPF) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Es tracta d'una conferència afiliada de la International Society for Computational Biology (ISCB).

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2021 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat