Notícies

6 de maig de 2019 - Informació general

Una atenció neta per a tots està a les vostres mans

Una atenció neta per a tots està a les vostres mans

L'Hospital del Mar se suma un any més al Dia Mundial de la Higiene de Mans.

Cada any moren a tot el món 16 milions de persones per infeccions adquirides durant l'assistència sanitària. Unes morts que, en un bon nombre, es podrien evitar amb una bona higiene de mans. Per aquest motiu, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) torna a impulsar la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans, a la qual s'han sumat el Departament de Salut de la Generalitat i l'Hospital del Mar. La cita d'aquest 2019 té el lema, Una atenció neta per a tots està a les vostres mans.

L'Hospital del Mar ha convertit el treball per estendre les bones pràctiques en la higiene de mans en un dels pilars del seu Programa de Control d'Infeccions. El centre s'ha convertit en referent en aquest camp, amb un elevat nivell de compliment per part dels professionals (70-80%), tasca que li va permetre assolir el reconeixement internacional amb el nomenament com a Centre d'Excel·lència l'any 2014.

 

Sorpresa aquàtica

En els últims anys, la tasca en el camp de la higiene de mans s'ha centrat a sumar-hi tant els pacients com els seus familiars i les persones que els visiten. Per això, en aquesta edició del dia mundial s'ha comptat amb un col·laborador especial. El peix pallasso de la higiene de mans, que ha circulat per l'Hospital per portar a tothom el missatge de la importància de les bones pràctiques per prevenir les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària (IRAS). També s'ha fet difusió de les bones pràctiques al vestíbul de l'Hospital.

Dia_Higiene_Mans_2019

Dia_Higiene_Mans_2019

Tots podem treballar per fer arribar la salut per a tothom que promou l'OMS. Un primer pas és seguir els consells de It's in Your Hands, la cançó oficial del Dia Mundial de la Higiene de Mans. També podeu compartir les vostres bones pràctiques a les xarxes socials amb les etiquetes #handhygiene #InfectionPrevention i #HealthForAll.

 

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat