Notícies

3 de maig de 2018 - Informació general

Primera Formació en interpretació de PD-L1 a l’Hospital del Mar

Primera Formació en interpretació de PD-L1 a l’Hospital del Mar

Una vintena de patòlegs es reuneixen per compartir experiències en el camp del diagnòstic del càncer de pulmó utilitzant el biomarcador PD-L1.

Per primera vegada, l'Hospital del Mar va ser l'escenari escollit per organitzar una reunió de patòlegs per discutir i compartir experiències sobre el PD-L1, un biomarcador del càncer de pulmó. La trobada, realitzada el passat 26 d'abril sota el nom de Formació en interpretació de PD-L1, va permetre els participants, una vintena de professionals procedents de centres catalans i de les Illes Balears, compartir el repte diari en el diagnòstic d'aquest biomarcador, analitzant casos i consensuant els criteris diagnòstics de les múltiples clones que existeixen per valorar-lo.

Jam_Session_PDL1

La sessió la va dirigir la Dra. Lara Pijuan, adjunta del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital, i la Dra. Irene Sansano, adjunta del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La Dra. Pijuan ha assegurat que "la jornada va ser un tot un èxit, els patòlegs vam compartir quatre hores junts amb alguna conferència, molts casos i comentaris de les impressions de cadascú en el treball diari amb aquest biomarcador, per tal de, finalment, donar el millor diagnòstic i per tant, un tractament personalitzat al pacient amb càncer de pulmó de cèl·lula no petita".

Jam_Session_PDL1_grup

L'especialització de l'equip de l'Hospital del Mar en el camp de la patologia digital va permetre els participants compartir i analitzar els casos a través de la plataforma en línia Anyslide. Les mateixes mostres van ser analitzades després amb el microscopi múltiple. La jornada va comptar amb la col·laboració de Merck Sharp & Dohme (MSD) en l'organització i la logística. Ara es treballa en una segona edició de la Formació en interpretació de PD-L1.

 

El PD-L1

Aquest biomarcador (Programmed Death receptor Ligand 1) és una proteïna transmembrana que s'expressa en alguns tumors, fent que el sistema immunitari no els reconegui com a estranys. La seva detecció immunohistoquímica per part del patòleg és de gran importància per escollir el tractament adequat per a cada pacient. En funció del grau d'expressió d'aquesta proteïna en el tumor, hi haurà més probabilitats que respongui a la immunoteràpia i el mateix sistema immunitari ataqui les cèl·lules canceroses.
 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat