Notícies

26 d'abril de 2018 - Informació general

Celebrada la 6a edició del curs Ventilung

Celebrada la 6a edició del curs Ventilung

Coorganitzat pels serveis de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar i de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

L'auditori de l'Edifici França del PSMAR ha acollit del 18 al 20 d'abril la 6a edició del Curs Nacional de Fonaments en Ventilació Mecànica-Ventilung 2018. Organitzat conjuntament pels serveis de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar i de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha reunit a més de 120 professionals procedents de tot l'Estat.

Curs_Ventilung_2018

El Dr. Joaquim Gea, el Dr. Joan Ramon Masclans, el Dr. Ricard Ferrer i el Dr. Oriol Roca

El curs ha ofert als assistents formació teòrica i pràctica sobre els fonaments de les tècniques de ventilació mecànica, així com sobre les seves aplicacions clíniques. Els ponents han estat professionals dels dos centres organitzadors, acompanyats per docents convidats, procedents de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, l'Hospital Virgen de la Salud de Toledo i el Consorci Sanitari del Garraf.

 

Assistents procedents de 10 comunitats autònomes

El creixent interès i reputació del curs ha atret professionals catalans, però també d'Andalusia, les Illes Balears i les Canàries, Madrid, Extremadura, Galícia, Euskadi, l'Aragó i Castella. Tots han pogut assistir a les classes teòriques, que han tractat aspectes com el monitoratge dels pacients, la intubació i la traqueotomia, les diferents modalitats ventilatòries, les possibles complicacions infeccioses i no infeccioses i el fracàs respiratori agut o la malaltia obstructiva crònica (MPOC), entre altres. El Ventilung 2018 també ha tingut un vessant pràctic, amb 6 estacions amb seminaris i tallers pràctics.

El curs està acreditat pel Consell Català de la Formació Mèdica Continuada i avalat per la UAB i la Universitat Pompeu Fabra. L'han dirigit de forma conjunta el Dr. Joan Ramon Masclans, cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar, el Dr. Joaquim Gea, cap del Servei de Pneumologia del mateix centre, el Dr. Ricard Ferrer, cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Dr. Oriol Roca, metge adjunt del mateix servei.

L'edició del 2019 se celebrarà a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ja que les seus s'alternen anualment.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat