Notícies

19 de juny de 2015 - Informació general

Comunicat del Consell Rector del Parc de Salut MAR

Comunicat del Consell Rector del Parc de Salut MAR

En data 29 de juny de 2015 els membres del Consell Rector del Parc de Salut Mar de Barcelona (PSMAR) que representen la Generalitat de Catalunya a l’òrgan de govern, encapçalats pel seu President, Josep Maria Via, presentaran la seva renúncia al Conseller de Salut. Els membres que representen l’Ajuntament de Barcelona han cessat en aquesta funció per tal que el nou consistori pugui anomenar la nova delegació.

En una carta adreçada a tots el treballadors, els membres del Consell Rector han valorat que amb l’aprovació dels comptes de l’any 2014 aquest mes de juny, s’acaba un cicle i esdevé de forma natural el moment de tancar el mandat de l’actual equip de govern. En aquest sentit, consideren que la renovació dels representants de l’Ajuntament de Barcelona coincidint amb aquest “final de curs” i també amb el fet que la represa normal de l’activitat després de vacances coincidirà amb la campanya electoral de les eleccions plebiscitàries, situen a l’entitat en una nova etapa.

En el balanç dels 4 anys de govern, el President del Consell ha destacat com a fites assolides, la represa de les obres de l’Hospital del Mar, el reconeixement i abonament durant els propers anys del deute de 66 milions d’euros de la Generalitat amb el PSMAR, l’obtenció d’uns resultats positius en un context de dures retallades que han permès mantenir la qualitat i l’activitat amb uns ingressos inferiors en més d’un 10% sostingut en tots els exercicis i una reducció de més de 30 milions d’euros. Però sobretot, ha recordat que durant aquests anys s’han hagut de promoure mesures difícils i doloroses, com l’ERO de l’any 2011, que va ser afrontat amb el convenciment de què era la manera menys dolenta de donar sostenibilitat a l’entitat. En aquest cas i en tots, s’ha cercat sempre l’acord amb els treballadors i això explica, entre altres coses, que malgrat les dificultats i el context, la signatura del conveni col·lectiu.

Josep Maria Via, en nom del Consell Rector ha fet arribar un agraïment molt sincer i sentit, a tots els treballadors i professionals de l’entitat i a l'equip directiu, magníficament dirigit per la Dra. Olga Pané, gerent de la Institució, reconeixent que sense el compromís, l’entusiasme, l’entrega, la responsabilitat i el - desafortunadament necessari- voluntarisme de tots plegats, la tasca hagués estat estèril, destacant que la gran professionalitat de tots ha minimitzat els efectes de les retallades i que els malalts han estat ben atesos.

El PSMAR, creat al mes de febrer de 2010, és un consorci sanitari públic format per la Generalitat de Catalunya en un 60% i l’Ajuntament de Barcelona en un 40%.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat