Notícies

15 d'abril de 2015 - Guardons

Dos importants reconeixements a l'Hospital del Mar i als seus professionals

Dos importants reconeixements a l'Hospital del Mar i als seus professionals

Distingit amb la Creu de Sant Jordi i amb la placa Josep Trueta al mèrit sanitari

L'Hospital del Mar ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi i amb la placa Josep Trueta al mèrit sanitari amb motiu de la celebració del seu Centenari.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Es va crear l'any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. En la distinció de l'Hospital del Mar es diu: "En la commemoració del centenari d’una institució sanitària de Barcelona vinculada especialment als seus barris marítims. Dedicat inicialment a combatre les malalties infeccioses i les epidèmies greus, en la dècada del 1970 del segle XX s’hi va crear la primera unitat de deshabituació de toxicomanies de Catalunya. Centre de referència durant la celebració dels Jocs Olímpics del 1992, destaca tant per la tasca assistencial com la de recerca, integrades actualment al Parc de Salut Mar."

La placa Josep Trueta reconeix a entitats del món sanitari que, pels seus mèrits, han destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i a la millora de la sanitat. Les distincions van ser creades pel Govern l’any 1997, coincidint amb el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat