Notícies

22 de novembre de 2012 - Guardons

L'Hospital del Mar guardonat amb el premi Benchmarks en l'Àrea del Ronyó i Vies Urinàries

L'Hospital del Mar guardonat amb el premi Benchmarks en l'Àrea del Ronyó i Vies Urinàries

En el marc dels Premis "Hospitals TOP 20"

En el marc dels premis Hospitals TOP 20 que IASIST organitza cada any, l'Hospital del Mar ha estat guardonat amb el Benchmarks com un dels millors d'Espanya en l'Àrea del Ronyó i Vies Urinàries, una àrea que enguany s'ha presentat com a novetat conjuntament amb la d'Atenció al Pacient Crític i Seguretat de Pacients. En aquesta tretzena edició han participat de forma voluntària i anónima 166 hospitals, dels quals 132 són públics i 34 privats.

El programa Hospitals T0P 20 ha analitzat processos quirúrgics de l'aparell urinari: ronyó, vies urinàries i pròstata establint dos nivells d'hospitals en funció de si realitzen o no trasplantaments. En ambdós nivells, han destacat la gran implantació de la cirurgia sense ingrés amb diferències superiors al 100% i per unes estades hospitalàries inferiors en més d'un 30% respecte a la resta de centres.

Els resultats també destaquen que en hospitals amb cirurgia urològica especialitzada, el grup TOP mostra una implantació de les nefrectomies parcials un 22% inferior a la resta de centres i una implantació de la cirurgia laparoscòpica o robòtica un 60% superior.

El guardó s'ha concedit després d'avaluar els següents indicadors: 

  • Índex de mortalitat
  • Raó de complicacions
  • Índex d'estades
  • Índex de cirurgia sense ingrés
  • Índex de nefrectomies parcials en neoplàsies de ronyó
  • Índex de cirurgia laparoscòpica o robòtica

En aquesta àrea també han estat reconeguts la Fundació Hospital Manacor i la USP Clínica San Camilo en el primer nivell d'hospitals amb cirurgia urològica general i en el segon nivell que inclou els hospitals amb cirurgia urològica especialitzada, l'Hospital del Mar comparteix el guardó amb l'Hospital Universitari de Bellvitge.

En l'acte de lliurament dels premis, celebrat el dimecres 21 de novembre a l'Auditori Rafael del Pino de Madrid, van assistir a recollir el guardó Olga Pané, gerent del PSMAR, Octavio Arango, cap de servei d'Urologia i Julio Pascual, cap del servei de Nefrologia.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat