Notícies

20 de novembre de 2012 - Guardons

El Parc de Salut MAR premiat per l'elevat nivell de tecnificació dels seus sistemes d'informació assistencials

El Parc de Salut MAR premiat per l'elevat nivell de tecnificació dels seus sistemes d'informació assistencials

Els centres assistencials d’aguts del Parc de Salut MAR (PSMAR), és a dir, l’Hospital del Mar i l’Hospital de l’Esperança, acaben de ser reconeguts amb el nivell 6 d’EMRAM que atorga HIMSS Analytics Europe i que reconeix l’esforç realitzat per la Institució no només per la digitalització de la informació clínica i la imatge mèdica, sinó també per la utilització dels sistemes informàtics com a suport en la presa de decisions.

El model EMRAM (Electrònic Medical Record Adoption Model) és una mesura de prestigi tecnològic internacional que classifica als centres hospitalaris en vuit nivells (de 0 a 7) mitjançant l’avaluació de 177 ítems adreçats a conèixer el grau d’ús de la història clínica electrònica i d’implementació dels diferents registres clínics electrònics.

L’èxit del Parc de Salut MAR és en gran part atribuïble a un impressionant nivell d'estructura en la informació clínica, que posa de manifest un treball intens i constant, amb una estratègia a llarg termini” ha manifestat Uwe Buddrus, Managing Director de HIMSS Analytics Europe, organisme que ha adaptat el model americà EMRAM a la realitat europea.

Segons Elisabet Izquierdo, directora de Tecnologia i Serveis del PSMAR, “Un dels punts millor valorats pels avaluadors ha estat que la Institució té implementats informàticament més de 220 protocols clínics i vies clíniques. De fet, han escollit el nostre model com a exemple de bones pràctiques per a altres hospitals europeus.” Així mateix, els avaluadors han destacat l’excel·lent informatització del procés de medicació que compta amb un suport per a les decisions clíniques altament desenvolupat. “Aquest reconeixement institucional és el premi a una trajectòria de més de 20 anys impulsant la incorporació i l’actualització tecnològica amb l’objectiu d’aconseguir millores en la gestió i en la seguretat del procés assistencial, i en la que, com a clau d’èxit, m’agradaria destacar la implicació de tota l’organització (Direcció, metges, infermeres, auxiliars, treballadors socials, serveis tècnics, administratius ...) en aquesta tasca global d’informatització” explica Elisabet Izquierdo.

Cal remarcar que actualment només dos centres europeus, un d’ells l’Hospital de Dènia, han obtingut el prestigiós nivell 7 EMRAM i que tan sols disset hospitals europeus han obtingut de moment el nivell 6, entre els quals es troben 4 centres catalans: Badalona Serveis Assistencials, l’Hospital Clínic, el Consorci Sanitari del Maresme i la Selva i ara, el Parc de Salut MAR. Això constata l’excel·lent tasca que han portat a terme els hospitals catalans en la incorporació de noves tecnologies com a distintiu de qualitat i gestió eficient.

Als Estats Units, obtenir un nivell alt (6 o 7) de HIMSS Analytics suposa situar-se molt amunt en el rànquing d’hospitals i s’espera que a Europa, en breu, aquest tipus de reconeixements marquin la diferència en la qualitat d’un hospital.

El reconeixement es farà efectiu en la reunió anual que HIMSS Europe organitza i que aquest any serà a Mallorca els dies 19 i 20 de novembre.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat