Notícies

8 de novembre de 2011 - Guardons

Els projectes de Sílvia Delgado i Jordi Jiménez obtenen finançament de La Marató 2010

Els projectes de Sílvia Delgado i Jordi Jiménez obtenen finançament de La Marató 2010

El dimecres 9 de novembre a les 18:30 hores es celebrarà l'acte de lliurament de les ajudes de la Fundació La Marató de TV3, corresponents a la recerca en lesions medul·lars i cerebrals adquirides, que van centrar l'edició del 2010. En aquesta ocasió s'han presentat a la convocatòria un total de 100 projectes de recerca i se n'han atorgat uns 30. D'aquests 30 projectes que rebran finançament, dos són d'investigadors de l'Hospital del Mar i de l'IMIM i, d'un d'ells, a més, en som els coordinadors.

Els projectes seleccionats són:

- GODS project: Genetic contribution to functional Outcome and Disability after Stroke, coordinat per Jordi Jiménez Conde, metge adjunt de Neurologia de l'Hospital del Mar i investigador del Grup de Recerca Neurovascular de l'IMIM.

- Proposal to improve Neurogenic Bowel Dysfunction and related Quality of Life outcomes in subjects with brain or spiral cord acute injury. L'investigadora principal és Silvia Delgado Aros, metgessa adjunta del servei de digestologia de l'Hospital del Mar i coordinadora del grup de recerca en entero-neurologia immuno-inflamatòria i obesitat de l'IMIM. L'equip d'investigadors del projecte el conformen els membres de la Unitat del Sòl Pelvià (USP) de l'Hospital del Mar: Inés Ana Ibáñez i Mª del Carmen Alonso (Digestiu), Dra. Elvira Munteis (Neurologia), Dra. Inmaculada Royo (Neurofisiologia), Dra. Marta Tejero (Rehabilitació) , Dres. Maite Castillo i Elisabeth del Amo (Ginecologia), Dra. Marta Pascual (Cirurgia General) i el Dr. Alfredo Rodríguez (Urologia).

Els projectes guardonats han hagut de passar un procés d'avaluació fet per consemblants (peer review) i gestionat per l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut del Departament de Salut de la Generalitat, en el que hi han participat 111 experts en lesions medul·lars i cerebrals adquirides, d'àmbit internacional, que han avaluat els projectes en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància.

El lliurament tindrà lloc a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i comptarà amb la participació de l'Honorable Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la Excma. i Mgfca. Sra. Anna Ripoll, rectora de la UAB. L'acte serà presentat pel periodista Albert Om.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat