Notícies

30 de setembre de 2011 - Guardons

El Servei de Cirurgia General de l'Hospital del Mar rep els tres Premis Nacionals de Cirurgia que concedeix l'Associació Espanyola de Cirurgians

El Servei de Cirurgia General de l'Hospital del Mar rep els tres Premis Nacionals de Cirurgia que concedeix l'Associació Espanyola de Cirurgians

En el marc de la XVIII Reunió Nacional de Cirurgia

L'Associació Espanyola de Cirurgians concedeix cada anys tres guardons per premiar diferents aspectes de la tasca assistencial i científica dels seus associats. Enguany els tres premis han recaigut en diferents membres del Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar.

El més important dels tres guardons és el Premi Nacional de Cirurgia 2010. Aquest ha estat atorgat al Dr. Burdío pel treball titulat “A new single-instrument technique for parenchyma division and hemostasis in liver resection: a clinical feasibility study”, publicat al Am J Surg 2010;200:e75-e80. El treball està fet amb col·laboració amb els Departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de València, el Departament d'Enginyeria Elèctrica i de Comunicació de la Universitat de Saragossa i el departament de Cirurgia de l'Hospital Lozano Blesa de Saragossa.

El Premi Covidien a la millor publicació nacional ha estat pel treball titulat “Pérdida de masa ósea tras gastrectomía tubular: estudio prospectivo comparativo con el bypass gástrico", publicat a la revista Cir Esp 2010; 88:103-9. Aquest treball, signat en primer lloc pel Dr. Xavier Nogués del Servei de Medicina Interna, és fruit de la col·laboració dels serveis de Cirurgia General, Endocrinologia i Medicina Interna de l'Hospital del Mar en l'entorn del grup de cirurgia bariàtrica.

Finalment el Servei de Cirurgia també ha aconseguit el Premi Nycomed a la innovació en l'àmbit dels hemostàtics a cirurgia. El treball porta per títol “Sustitución de la plastia de refuerzo por esponja de TachoSil en la sutura primaria por perforación espontánea de esófago", i són primers signants la Dra. Maestre i el Dr. Poves.

Tots els premis seran lliurats durant la XVIII Reunió Nacional de Cirurgia que se celebrarà entre el 9 i 11 de novembre a Pamplona.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat