Notícies

17 de maig 2011 - Guardons

Un treball del servei d’Anestesiologia rep el premi Fidel Pagés

Un treball del servei d’Anestesiologia rep el premi Fidel Pagés

El treball desenvolupat per Xavier Santiveri ha rebut aquest reconeixement com a millor treball original publicat a la revista de l’especialitat

El Dr. Xavier Santiveri i col·laboradors han estat guardonats en el XXX Congrés Nacional d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor amb el premi Fidel Pagés al millor treball original publicat a la Revista Española de Anestesiología, Reanimación y Terapéutica del Dolor en els darrers dos anys.

El treball guardonat es titula: "Comparación de la eficacia y seguridad de tres técnicas analgésicas (epidural, bloqueo femoral y bloqueo femoral-ciático) en el postoperatorio de prótesis total de rodilla)" (Rev. Esp. Anestesiol. Reanim. 2009; 56: 16-20). Ha estat desenvolupat per X. Santiveri, J. Castillo, E. Bisbe, A. Montes i F. Escolano del Servei d’Anestesiologia, amb la col·laboració d'A. Ginés del Servei de COT i de R. Bartrons, Infermera de la Unitat de tractament del dolor agut de l’Hospital de l’ Esperança. Fidel Pagés Miravé (1886-1923), va ser metge militar i al 1919 es convertí en editor fundador de la Revista Española de Cirurgia, on va publicar al 1921 un article titulat Anestesia Metamérica, que fou la primera descripció de l'anestèsia epidural. En memòria del Dr. Pagés, la Sociedad Española de Anestesiología, Reanimación y Terapéutica del Dolor (SEDAR) atorga cada dos anys aquest premi, sent actualment el premi amb més prestigi de l’ especialitat.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat