Notícies

4 de maig de 2010 - Guardons

Premi Alzheimer 2009 al projecte Neuronorma coordinat pel Dr. Jordi Peña

Premi Alzheimer 2009 al projecte Neuronorma coordinat pel Dr. Jordi Peña

Atorgat per la Societat Espanyola de Neurologia

La Societat Espanyola de Neurologia ha atorgat el Premi Alzheimer 2009 al Projecte Neuronorma coordinat pel Dr. Jordi Peña, cap de Secció de Neurologia de l'Hospital del Mar i coordinador del Grup de recerca en neurologia de la conducta i demències de l'IMIM. El guardó ha estat atorgat en la seva modalitat científica per la seva especial rellevància per a tots els professionals que atenen i cuiden a persones amb deteriorament cognitiu i demència en la mesura en què proporciona valors de referència per a les principals eines de valoració neuropsicològica que s'utilitzen a nivell mundial.

Nou serveis de Neurologia d'hospitals espanyols, coordinats pel Dr. Peña, han normalitzat i validat una àmplia bateria de test neuropsicològics per al diagnòstic de trastorns de capacitats mentals com l'atenció, el llenguatge, les capacitats visuoperceptives, la memòria i les funcions executives. Aquest estudi constitueix un gran avenç ja que permet diagnosticar de forma objectiva els trastorns cognitius de múltiples afeccions cerebrals com la malaltia d'Alzheimer, tumors, lesions vasculars o epilèpsia.

La revista Archives of Clinical Neuropsychology va publicar al juny del 2009 un número monogràfic amb set articles que exposen els principals resultats del projecte.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat