Notícies

17 de juny de 2009 - Guardons

Blanca Sánchez, del servei d'Hematologia, guardonada amb el Premi Fundació Hospital de Madrid en la categoria de Recerca en Medicina Traslacional

Blanca Sánchez, del servei d'Hematologia, guardonada amb el Premi Fundació Hospital de Madrid en la categoria de Recerca en Medicina Traslacional

En reconeixement a la tasca científica desenvolupada en els diferents àmbits de la Medicina Traslacional

Blanca Sánchez González, metgessa del Servei d'Hematologia, ha estat guardonada amb el Premi Fundació Hospital de Madrid (HM) en la categoria de recerca en Medicina Traslacional. La Fundació HM vol reconèixer amb aquests premis la tasca científica desenvolupada en els diferents àmbits de la Medicina Traslacional, establint en aquesta cinquena edició com àrees preferents d'investigació les de Cardiovascular, Neurociències i Oncologia.

La Comissió científica i avaluadora dels Premis de la Fundació Hospital de Madrid, presidida pel Prof. Dr. Martínez López de Letona, President de la Fundació, ha premiat el treball "Activitat antileucèmica in vitro d'idarrubicina en combinació amb fàrmacs inhibidors de deacetilasas d'histonas" presentat per Blanca, doctora per la Universitat Miguel Hernández.

L'experiència de la Dra. Sánchez González en el camp de l'epigenètica de la leucèmia aguda és avalada per diversos estudis preclínics i clínics que va desenvolupar durant la seva estada de dos anys i mig en el centre MD Anderson Cancer Center de Houston. Els seus treballs d'investigació van ser publicats en revistes de gran impacte internacional i els resultats dels mateixos han ajudat a desenvolupar estudis clínics en pacients diagnosticats de leucèmia i limfoma en diferents centres de tot el món.

Actualment, la Dra. Sánchez González amplia els seus estudis en epigenètica al camp dels limfomes dins del Grup d'Investigació Clínica Aplicada en Hematologia de l'IMIM-Hospital del Mar continuant els estudis in vitro de nous fàrmacs amb activitat epigenètiques en línies cel·lulars de limfoma. Una de les seves publicacions més recents és l'inclosa a la prestigiosa revista The New England Journal of Medicine d'aquest any.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat