Notícies

26 d'abril de 2024 - Informació general

Professionals de l’Hospital del Mar participen en la redacció de la nova guia d’atenció als pacients amb ITS i els seus contactes de l’AIS Litoral

Professionals de l’Hospital del Mar participen en la redacció de la nova guia d’atenció als pacients amb ITS i els seus contactes de l’AIS Litoral

Incorpora la profilaxi pre-exposició com a opció per al pacient amb risc d'adquirir infecció per VIH. La guia és una iniciativa del Consorci Sanitari de Barcelona.

Els professionals de la Unitat d'infeccions de transmissió sexual de l'Hospital del Mar han participat a la redacció de la nova edició de la 'Ruta assistencial d'atenció a pacients amb ITS i els seus contactes' de l'AIS Litoral Mar. Aquesta guia, dirigida a professionals de la seva àrea d'influència, actualitza l'últim document, de l'any 2013.

Judit_Villar_Gemma_Martin_Ezquerra_Santi_Grau

Membres de la unitat. D’esquerra a dreta, Judit Villar, Gemma Martín Ezquerra i Santi Grau

Amb aquesta publicació, es vol ordenar l'atenció als pacients amb infeccions de transmissió sexual i els seus contactes. Una de les grans novetats és la incorporació de la profilaxi pre-exposició com a opció per a les persones amb risc d'adquirir infecció per VIH (l'Hospital del Mar disposa d'una consulta específica). També s'hi han tingut en compte l'augment de la incidència en aquestes malalties, els canvis en els tractaments per adaptar-se a les resistències als antibiòtics i patologies emergents com Mpox. Així, s'han actualitzat els fluxos d'atenció als pacients i contactes, els referents en ITS al territori les novetats en matèria de mesures preventives.

L'edició de la guia ha comptat amb professionals de l'atenció primària, de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, del PASSIR i centres d'urgències d'atenció primària. En el cas de l'Hospital del Mar, hi han participat la Dra. Judit Villar, del Servei de Malalties Infeccioses, la Dra. Gemma Martín Ezquerra, del Servei de Dermatologia, i el Dr. Santi Grau, del Servei de Farmàcia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat