Notícies

19 d'abril de 2024 - Informació general

L’Hospital del Mar i el Centre Esperança revaliden l’acreditació del Departament de Salut com a hospitals d’aguts

L’Hospital del Mar i el Centre Esperança revaliden l’acreditació del Departament de Salut com a hospitals d’aguts

En tots dos casos ho han fet de forma molt satisfactòria, assolint una puntuació del 97% sobre el total. Els auditors destaquen la visió estratègica de la institució i els projectes de seguretat i d'experiència del pacient, entre altres.

L'Hospital del Mar i el Centre Esperança han superat de forma molt satisfactòria el procés per revalidar l'acreditació com a centres d'atenció hospitalària aguda del Departament de Salut de la Generalitat. Ho han fet amb una puntuació del 97% sobre el total, amb una valoració positiva per part dels avaluadors. En destaca l'elevat compliment en els criteris relacionats amb el lideratge, l'estratègia, les persones i els processos. L'anterior avaluació es va portar a terme l'any 2013.

 

L'acreditació és un procediment requerit des del Departament de Salut a tots els centres sanitaris d'atenció aguda que presten serveis al sistema públic. A partir d'una autoavaluació basada en el compliment d'estàndards i d'una auditoria externa, es valoren els processos assistencials (hospitalització, urgències, atenció ambulatòria, atenció quirúrgica) i de suport (laboratoris, ús de sang, gestió de residus, etc.), des d'una perspectiva de qualitat i seguretat del pacient i orientada a resultats. Es valoren també aspectes de lideratge, estratègia i estructurals, juntament amb processos i resultats relacionats amb les persones, la societat i l'atenció a pacients i familiars. En total s'han avaluat un total de 832 estàndards.

 

L'auditoria externa va consistir en la verificació de la informació entregada, mitjançant entrevistes amb professionals, i revisió in situ de les instal·lacions i dels processos. L'equip auditor va destacar com a punts forts tant aspectes lligats a la visió estratègica i al lideratge, com aspectes dirigits a l'atenció del pacient. Sens dubte, la bona col·laboració per part de tots els professionals implicats va permetre traslladar a l'equip auditor una visió robusta de tots els aspectes avaluats, que ha permès obtenir un elevat percentatge de compliment i posicionar l'Hospital del Mar i el Centre Esperança com uns dels centres millor avaluats dins dels centres d'atenció aguda de Catalunya.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat