Notícies

17 d'abril de 2024 - Notes de Premsa

Manel Balcells: “A finals d’any acabaran les obres que completaran la fase II de l’ampliació de l’Hospital del Mar”

Manel Balcells: “A finals d’any acabaran les obres que completaran la fase II de l’ampliació de l’Hospital del Mar”

L'ampliació permet duplicar la superfície d'urgències i afegeix 75 llits nous a l'Hospital.

S'estan acabant d'enllestir les obres a la coberta i a la façana, i durant els pròxims mesos s'hi acabaran de traslladar els diferents serveis.

El conseller ha visitat el servei d'urgències i les plantes d'hospitalització, que ja han entrat en funcionament.

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat aquest matí les instal·lacions del nou edifici de l'Hospital del Mar, corresponent a la segona fase d'ampliació. Acompanyat del nou gerent de l'Hospital del Mar, Jaume Raventós, i de la nova presidenta del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, Margarita Esteve, han visitat el servei d'urgències i les plantes d'hospitalització del nou edifici, que ja han entrat en funcionament.

Visita_conseller_Balcells_ampliació_Hospital_del_Mar

El conseller Balcells ha subratllat la importància estratègica d'aquesta nova infraestructura que ara ha entrat en servei i que "millorarà de forma exemplar i substancial la pressió que hi havia a les urgències de l'Hospital del Mar", amb una gran incidència als districtes de Sant Martí i Ciutat Vella de la ciutat de Barcelona.

Visita_conseller_Balcells_ampliació_Hospital_del_Mar

Malgrat la no aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2024, Balcells ha mostrat el compromís amb la finalització de les obres projectades anunciant que "a finals d'any acabarà l'obra que completarà la segona fase d'ampliació de l'Hospital del Mar". "Avui és un dia molt satisfactori pel conjunt del departament, dels professionals de l’Hospital del Mar i per la ciutadania que n'és usuària, perquè disposen d'un equipament de primeríssima qualitat en un espai incomparable", ha reblat el conseller Balcells.

 

Culminació de la Fase II d'ampliació

Les obres d'ampliació s'han fet en un temps rècord tot i les dificultats trobades al subsol. Els enderrocs previs van començar el juliol de l'any 2022. Per fer-ho, s'ha treballat de forma intensiva i s'han aprofitat els avantatges de la construcció prefabricada i modular.

Visita_conseller_Balcells_ampliació_Hospital_del_Mar

En aquests moments les obres es concentren en la finalització dels espais i instal·lacions de les plantes soterrània -2 i planta 1a, en la col·locació de la segona pell de la façana i  en les instal·lacions la coberta, on s'ubicaran un total de quasi 500 plaques fotovoltaiques i es condicionaran les terrasses, que comptaran amb una coberta vegetal de 1.700 m2 que permetrà reduir la petjada de carboni i generar nous espais terapèutics per als pacients. 

Visita_conseller_Balcells_ampliació_Hospital_del_Mar

El nou edifici suma 22.500 m2 de superfície, 75 llits nous i dobla la superfície del servei d'urgències, passant de 2.600 m2 a 5.200m2. De moment, els primers serveis que ja han entrat en funcionament són l'ampliació del Servei d'Urgències, on es situa l'atenció de pediatria, de psiquiatria, d’especialitats quirúrgiques i de cirurgia ortopèdica i traumatologia, i les tres noves plantes d'hospitalització.

Visita_conseller_Balcells_ampliació_Hospital_del_Mar

En finalitzar aquesta part de l'obra  els espais els ocuparan els serveis de Farmàcia, d’Anatomia Patològica, de consultes d'oftalmologia i d’exploracions complementàries d'endoscòpies (de digestiu, pneumologia i urologia), així com amb la construcció de 4 nous quiròfans (2 d'ells híbrids), una nova UCI de 19 boxs i 2 noves sales d'hemodinàmica, tot amb la previsió és poder fer el trasllat durant els pròxims mesos.

 

L'Hospital del Mar del futur

L'horitzó de l'any 2030 situarà l'Hospital del Mar amb una superfície total de 103.500m2, 24.000m2 més que l'actualitat. La capacitat serà de 544 llits d'hospitalització (86 llits més) i comptarà amb tres noves plantes d'hospitalització que es podran convertir en àrees habilitades per fer front a possibles noves pandèmies. S'ampliaran a 54 els punts d'atenció de crítics i semicrítics, creant una nova UCI amb 18 llits; hi haurà una nova àrea de reanimació, amb 12 punts d'atenció, i s'arribarà als 24 quiròfans, 6 més que en l'actualitat.

 

Trobada amb la nova direcció del centre

La visita a l'ampliació de l'Hospital del Mar ha servit per fer la primera trobada oficial del conseller amb el nou gerent de l'Hospital del Mar, el doctor Jaume Raventós, i la nova presidenta del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, Margarita Esteve.

Visita_conseller_Balcells_ampliació_Hospital_del_Mar

El doctor Jaume Raventós va ser nomenat el passat dia 1 d'abril al càrrec, en substitució de l'anterior gerent del centre, la doctora Olga Pané. Raventós té una dilatada carrera professional, iniciada als hospitals de Puigcerdà i de Granollers. Ha estat Director Gerent als hospitals de Sant Bernabé de Berga, Josep Trueta de Girona, Vall d'Hebron (en dues ocasions) i al Consorci Hospitalari de Catalunya. Entre l'any 2008 i 2011 ja va ocupar la responsabilitat de la gerència de l'Hospital del Mar, on va ser l'encarregat de la creació de l'actual consorci entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Margarita Esteve va ser nomenada el passat 30 de gener com a presidenta del consorci, rellevant a Joan Puigdollers. Esteve ha estat membre de la junta de govern del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, consellera del Consell Plenari del Consell d'Infermeres i infermers de Catalunya i presidenta de l'Associació Catalana de Direccions Infermeres, i ha desenvolupat la seva carrera professional a diversos centres com l'Hospital de l'Esperança, l'Hospital de la Creu Roja de l'Hospitalet, el Consorci Sanitari de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme i entre el 2008 i el 2021 a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Durant la reunió que han mantingut abans de la visita a les noves instal·lacions, el conseller, la presidenta del consorci i el gerent de l'hospital han abordat els reptes de futur de l'Hospital del Mar així com de les transformacions del sistema sanitari que s'estan duent a terme.

react

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat