Notícies

18 d'abril de 2024 - Informació general

La Sociedad Española de Rehabilitación Cardio-Respiratoria premia un treball sobre la sarcopènia del Servei de Medicina Física i Rehabilitació

La Sociedad Española de Rehabilitación Cardio-Respiratoria premia un treball sobre la sarcopènia del Servei de Medicina Física i Rehabilitació

Ha rebut el premi al millor treball presentat al 22 Curs teòric-pràctic de la societat, celebrat a finals de març a Sant Sebastià.

El treball 'Aplicación del algoritmo diagnóstico de sarcopenia del European Working Group on Sarcopenia in Older People (EWGSOP2) en pacientes con enfermedad pulmonar obstructiva crónica: Estudio de precisión diagnóstica', del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital del Mar, ha estat escollit com el millor dels presentats al 22 Curs teòric-pràctic de la Sociedad Española de Rehabilitación Cardio-Respiratoria (SORECAR). Les autores són Paula Hoz San Bartolomé, Roser Boza, Cindry Ramírez, Carolina Acuña i Ester Marco.

Paz_Sanz_Paula_Hoz_Francisco_Javier_Madruga

La Dra. Paula Hoz, amb la Dra. Paz Sanz i el Dr. Francisco Javier Madruga

L'estudi se centra en la sarcopènia, una patologia muscular que es caracteritza per la pèrdua de la força i la massa muscular. Té una prevalença variable en funció de les poblacions i de les eines diagnòstiques utilitzades, com l'avaluada en el treball premiat. Es tracta d'un estudi representatiu de la línia de treball en exercici, sarcopènia i alteracions musculars, una de les principals línies de recerca del Grup de recerca en rehabilitació de l'Institut de recerca de l'Hospital del Mar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat