Notícies

21 de març de 2024 - Informació general

Doble premi al congrés de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica

Doble premi al congrés de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica

Els professionals del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar han obtingut els premis a la millor comunicació de Medicina i a la millor comunicació d'Infermeria.

Dos treballs presentats per professionals del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar han aconseguit els premis a la millor comunicació de Medicina i d'Infermeria al 44 congrés de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC), celebrat els dies 14 i 15 de març a Sant Cugat del Vallès.

Premis_Congrés_SOCMIC

L’equip del Servei de Medicina Intensiva al congrés

El premi a la millor comunicació en Medicina va ser per al treball 'Metabolòmica associada a la mortalitat en pacients amb síndrome de destret respiratori agut per covid-19 i requeriments de ventilació mecànica invasiva', que va presentar la Dra. Cristina Soriano, metgessa resident del Servei de Medicina Intensiva. Es tracta d'un estudi portat a terme en col·laboració amb el Grup de recerca en Patologia Crítica i amb el Grup de recerca en Metabolòmica Aplicada de l'Institut de recerca de l'Hospital del Mar.

En ell, es va analitzar durant dotze mesos l'evolució de pacients ingressats a l'UCI, 57 en total, amb síndrome de destret respiratori agut causat per COVID-19 que van requerir ventilació mecànica invasiva després de no funcionar el sistema de suport no invasiu. Es va portar a terme una determinació de biomarcadors abans de la intubació orotraqueal i es va determinar que, en concret, la kynurenina i la relació hexosilceramida/cermamida s'associaven al pronòstic.

En el cas del premi a la millor comunicació d'Infermeria, el va rebre el treball 'Trencant barreres en la implementació d'un equip de resposta ràpida', presentat per la infermera del Servei de Medicina Intensiva, Cristina Mestre. La comunicació és fruit de la posada en marxa de l'equip de resposta ràpida a l'Hospital del Mar.

El projecte, que es gesta l'any 2017, el lidera el Servei de Medicina Intensiva, amb la col·laboració de la resta de serveis i professionals de l'hospital. L'equip de resposta ràpida forma part del model d'UCI sense parets, per a la detecció i l'atenció del pacient greu o potencialment greu fora de l'UCI. Basat en un sistema d'alerta precoç, identifica aquells pacients amb deteriorament clínic proporcionant atenció immediata. L'objectiu de la seva implantació és reduir la mortalitat intrahospitalària, disminuir la càrrega assistencial, facilitant l'optimització dels llits de crítics.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat