Notícies

8 de març de 2024 - Informació general

A l’Hospital del Mar, volem conèixer les causes del sostre de vidre

A l’Hospital del Mar, volem conèixer les causes del sostre de vidre

8M, Dia Internacional de la Dona

La Comissió d'Igualtat ha iniciat un projecte per analitzar els factors subjectius que contribueixen al manteniment del desequilibri entre dones i homes en els òrgans de direcció i comandament de la institució.

El sistema de salut de Catalunya està altament feminitzat. Tres de cada quatre professionals són dones. Però la seva representativitat es redueix al 62% en posicions de comandament. A més, amb menor responsabilitat que els homes. I cau al 37% en llocs d'alta direcció, segons un recent estudi elaborat pel Departament de Salut, del que l'Hospital del Mar ha participat. Un sostre de vidre encara present a totes les institucions i que es vol analitzar a l'Hospital del Mar.

8M

Per aquest motiu, la Comissió d'Igualtat ha decidit posar en marxa un projecte per elaborar un mapa gràfic que ajudi a entendre els factors subjectius que afavoreixen el manteniment del desequilibri entre dones i homes en llocs de direcció i comandament de la institució, així com en diferents activitats que s'hi exerceixen. Aquest diagnòstic ha de permetre elaborar un pla d'acció per millorar la situació.

Aquest projecte forma part del conjunt de mesures i accions que formen part de la 3a edició del Pla d'Igualtat de l'Hospital del Mar, liderada per la Comissió d'Igualtat, que també està treballant en altres àmbits. Per conèixer més sobre les accions de la Comissió d'Igualtat ho podeu fer a través d'aquest enllaç

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat