Notícies

4 de març de 2024 - Informació general

Es posa en marxa el nou espai intercultural a la Unitat d’Aguts de Psiquiatria del Centre Fòrum

Es posa en marxa el nou espai intercultural a la Unitat d’Aguts de Psiquiatria del Centre Fòrum

Des del passat 22 de gener els pacients ingressats a la Unitat d'Aguts de Psiquiatria del centre gaudeixen d'aquest nou equipament, que està pensat per oferir un espai de relaxació o connexió espiritual, fomentant la diversitat cultural. S'inclou dins el Pla d'Adaptació per a una Assistència Apta en Competència Intercultural.

Les persones ingressades a la Unitat d'Aguts de Psiquiatria del Centre Fòrum gaudeixen, des del passat 22 de gener, d'un nou espai de relaxació i connexió espiritual. Una àrea eclèctica, que vol cobrir les necessitats dels pacients i fomentar la diversitat cultural i religiosa. És d'ús lliure i es pot utilitzar durant qualsevol moment de l'ingrés.

Sala_terapèutica_Centre_Fòrum

Detall de la sala

L'espai disposa d'objectes per lluitar contra l'estrès i d'entreteniment aptes per a persones amb barrera idiomàtica. També llums de relaxació, musicoteràpia i altres teràpies, i llibres sobre tècniques de relaxació i espirituals. En el seu disseny s'ha intentat crear una zona inclusiva per a persones amb diferents orígens, cultures i situacions personals.

La iniciativa s'integra en el Pla d'Adaptació per a una Assistència Apta en Competència Intercultural (PAACI), un dels Projectes Estrella per a la millora de la qualitat assistencial. Amb ell, es vol adaptar la Unitat d'Aguts de Psiquiatria per millorar la competència intercultural, essencial per oferir una atenció de qualitat a totes les persones, de forma independent al seu origen cultural. Per aquest motiu, incorpora, entre altres accions, dispositius de traducció simultània, la traducció a diversos idiomes dels materials amb informació útil per als i les pacients i formació per als professionals en matèria de competència intercultural.

Sala_terapèutica_Centre_Fòrum

Equip responsable del projecte

El projecte el coordina la Dra. Amira Trabsa i té el suport d'un equip multidisciplinari que inclou professionals de psiquiatria, d'infermeria, de psicologia i de treball social. En formen part Sara Porta, la Dra. Purificación Salgado, la Dra. Teresa Legido, la Dra. Anna Mané, Khadija El Abidi, Alejandro Cano, la Dra. Rocío Rodríguez i el Dr. Guido Brusco.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat