Notícies

1 de març de 2024 - Informació general

Premi per un treball que valida el PET-PSMA en el diagnòstic i impacte terapèutic dels pacients amb càncer de pròstata en recaiguda bioquímica

Premi per un treball que valida el PET-PSMA en el diagnòstic i impacte terapèutic dels pacients amb càncer de pròstata en recaiguda bioquímica

Es tracta d'un estudi conjunt entre els serveis d'Oncologia Radioteràpica i el de Medicina Nuclear de l'Hospital del Mar. Ha rebut el primer premi de pòsters a l'excel·lència a la pràctica clínica a la reunió del Proyecto Multidisciplinar Andrógeno, celebrada a Madrid els dies 22 i 23 de febrer.

L'estudi 'Utilidad clínica e impacto en el manejo terapéutico del PET 18F-PSMA DCFPyL en pacientes con cáncer de próstata en recaída bioquímica tras un tratamiento primario con intención radical', presentat pel Dr. Francesco Amorelli, metge resident del Servei d'Oncologia Radioteràpica, ha rebut el primer premi de pòsters a l'excel·lència clínica a la reunió del Proyecto Multidisciplinar Andrógeno de la Sociedad Española de Oncología Radioterápica. El treball ha estat coordinat pel Dr. Pedro Plaza, cap del Servei de Medicina Nuclear, integrat a la xarxa dibi de diagnòstic biomèdic i per la imatge, i la Dra. Palmira Foro, cap de secció de Radioteràpia Externa del Servei d'Oncologia Radioteràpica.

Premi_Proyecto_Andrógeno

El Dr. Amorelli a l’acte de recollida del premi

Premi_Proyecto_Andrógeno

El Dr. Amorelli i la Dra. Foro durant la reunió

Premi_Proyecto_Andrógeno

Imatge on es pot veure la planificació (prevista) RTE, el PET/TC 18F-DCFPyL i la planificació RTE post-PET 

Els resultats validen que l'estudi amb PET-PSMA en aquest tipus de pacient proporciona més capacitat diagnòstica en comparació amb altres proves, condicionant d'aquesta manera canvis a l'abordatge terapèutic. En concret, en el 84% dels pacients amb resultats positius que es van analitzar (en total es van estudiar 85 casos), es van produir modificacions de tractament.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat