Notícies

27 de febrer de 2024 - Informació general

El Dr. Fernando Burdio, nou cap del Servei de Cirurgia General de l’Hospital del Mar

El Dr. Fernando Burdio, nou cap del Servei de Cirurgia General de l’Hospital del Mar

Fins ara encapçalava l'àrea de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica. Relleva en el càrrec al Dr. Miguel Pera.

El Dr. Fernando Burdío és des del final del 2023 el nou cap del Servei de Cirurgia General de l'Hospital del Mar. El Dr. Burdío substitueix el Dr. Miguel Pera, actualment a l'Hospital Clínic. Fins al seu nomenament, era el coordinador de l'àrea de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica del centre.

Equip_Servei_Cirurgia

El Dr. Burdío és cirurgià general a l'àrea de cirurgia oncològica gastrointestinal des de l'any 1999. Especialitzat en intervencions de neoplàsies gastrointestinals i, des del 2005, en neoplàsies hepatobiliopancreàtiques, a l'Hospital de Bellvitge i a l'Hospital del Mar. Ha intervingut a prop de 600 pacients per tumors hepàtics i a 400 per tumors pancreàtics, tant per cirurgia oberta com laparoscòpica.

Fernando_Burdio

La seva línia de recerca preferent són els procediments ablatius hepàtics, on ha participat en més de 300 procediments i coordina el Grup de recerca en Teràpies d'ablació en cirurgia oncològica de l'Institut de recerca de l'Hospital del Mar. És autor de 124 publicacions i de vuit patents, la majoria en aquest camp. Ha rebut en tres ocasions (anys 2008, 2010 i 2019), el Premio Nacional de Cirugía i el Premi Lino Torre en dues ocasions (anys 2011 i 2017). Ha participat en nombrosos estudis i ara promou el projecte LIVERATION, finançat per la Unió Europea dins el programa HORIZON.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat