Notícies

7 de febrer de 2024 - Informació general

La Unitat Avançada de Rehabilitació Cardíaca rep l’acreditació excel·lent de la Sociedad Española de Cardiología

La Unitat Avançada de Rehabilitació Cardíaca rep l’acreditació excel·lent de la Sociedad Española de Cardiología

L'Hospital del Mar és el primer centre de Barcelona a rebre aquesta distinció. És el nivell més alt que atorga la SEC.

La Sociedad Española de Cardiología ha atorgat a la Unitat Avançada de Rehabilitació Cardíaca de l'Hospital del Mar, el màxim nivell de l'acreditació SEC-Excelente Rehabilitación Cardíaca. És l'únic hospital de Barcelona que assoleix aquesta distinció, que té com a objectiu l'avaluació del procediment assistencial, conèixer la situació organitzativa i de maneig clínic en aquesta patologia per a millorar l'atenció als pacients.

Unitat_Rehabilitació_Cardíaca

Membres de la unitat. D’esquerra a dreta, Neus Badosa, Nuria Rodriguez de Francisco, Yulibeth Geraldine Curbelo, Ester Marco, Joan Vimé, Consol Ivern, Sonia Ruiz, Miguel Cainzos, Carolina Pappalettere i Maria Francina Fonseca 

Per aconseguir l'acreditació, la unitat ha hagut de superar un exhaustiu procés d'avaluació. En ella, ha calgut acreditar la capacitació de l'equip que en forma part i la qualitat de l'atenció a les persones que hi són derivades. També la disponibilitat de recursos humans i materials, i altres aspectes, com la formació dels professionals, la seva participació docent, activitats de recerca i innovació, publicacions a revistes científiques i la participació en congressos i obtenció de beques.

La unitat, creada l'any 2008, segueix a una mitjana de 250 pacients cada any. La coordinadora fins a març de l'any 2023, la Dra. Sonia Ruiz, destaca que l'obtenció de l'acreditació "té especial rellevància, perquè aquests programes han demostrat àmpliament millores en el pronòstic i qualitat de vida dels pacients i reduir el risc de nous esdeveniments cardiovasculars. Per aquest motiu des del Servei Català de la Salut s'està potenciant la creació dels programes de rehabilitació cardíaca, que encara no són habituals a Catalunya". En formen part els serveis de Cardiologia i de Medicina Física i Rehabilitació, amb la col·laboració d'altres serveis, especialment el de Psiquiatria. La intervenció està coordinada per infermeria especialitzada. També hi participen treballadors socials i personal administratiu i es treballa amb l'atenció primària.

La rehabilitació cardíaca es defineix com el conjunt d'intervencions multidisciplinàries dissenyades per a optimitzar el funcionament físic, psicològic i social dels pacients amb malaltia cardíaca i estabilitzar la patologia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat