Notícies

31 de gener de 2024 - Informació general

Un nou espai a l’Hospital del Mar per comunicar informació delicada a les famílies i acompanyants dels pacients

Un nou espai a l’Hospital del Mar per comunicar informació delicada a les famílies i acompanyants dels pacients

Està situat davant l'accés als quiròfans i té com a objectiu permetre parlar amb ells en un entorn amable i sense distraccions per poder transmetre'ls la informació necessària sobre l'estat del malalt en cas d'informacions especialment delicades i de fort impacte emocional. Està en servei des del 22 de desembre i ha estat possible gràcies a l'empresa Acta Hotels.

Els i les professionals de l'Hospital del Mar disposen d'un nou espai on reunir-se amb els familiars i acompanyants dels pacients ingressats o en tractament al centre als quals cal transmetre informacions delicades i amb una forta càrrega emocional. Un espai pensat per poder-hi conversar de forma tranquil·la i sense distraccions, amb el que es busca mostrar consideració i empatia, un entorn amable i íntim, per transmetre així la informació sobre els pacients en circumstàncies emocionalment dures.

Espai_Famílies

La seva adequació ha estat possible gràcies al gest generós de l'empresa Acta Hotels, que ha finançat la despesa d'adequació de la nova sala, després del compromís adquirit al seu sopar solidari anual, celebrat el passat mes de juny.

 

L'ús d'aquest nou espai està reservat per contactar amb els familiars i acompanyants dels pacients. El podran utilitzar els i les professionals mèdics de totes les àrees, infermeres gestores de casos, supervisores d'infermeria, el Servei de Treball Social i el Servei d'Atenció al Ciutadà.

 

Origen a una cirurgia pionera

El maig del 2023, la Dra. Gloria Villalba, metgessa adjunta del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital del Mar, va afrontar una cirurgia pionera. Es tractava d'intervenir una pacient que tenia un cavernoma prop dels ganglis de la base esquerra, l'àrea del llenguatge i la mobilitat del cervell. Amb la particularitat que la pacient parlava cinc idiomes, que calia preservar (a la literatura científica només hi consten altres dos pacients de tan alta complexitat), i que forma part de l'equip de relacions públiques d'un dels hotels de la cadena Acta Hotels.

 

La intervenció va ser tot un èxit i la direcció d'Acta Hotels, en agraïment a l'equip de neurocirurgia i a tot l'Hospital del Mar, van decidir dedicar-ne la recaptació del seu sopar solidari anual a la idea proposada per la Dra. Villalba per crear aquest nou espai.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat