Notícies

16 de gener de 2024 - Informació general

115 trasplantaments renals a l’Hospital del Mar durant el 2023

115 trasplantaments renals a l’Hospital del Mar durant el 2023

El centre va mantenir la seva activitat respecte al 2022, portant a terme 115 trasplantaments de ronyó, catorze dels quals de donant viu. Aquesta tendència referma l'Hospital del Mar com el quart centre català en trasplantament renal. En total, a Catalunya es van fer 976 d'aquestes intervencions durant el 2023.

L'Hospital del Mar consolida l'activitat de trasplantament al centre. El passat 2023, s'hi van portar a terme 115 trasplantaments de ronyó, una xifra molt similar a la del 2022. Aquestes dades refermen l'hospital com el quart centre català en aquest tipus d'intervencions, fregant ja els 2.000 trasplantaments renals. A tot Catalunya, en els últims dotze mesos es van fer 1.393 trasplantaments, 976 dels quals, renals. Una dada que torna a batre el millor registre històric català, amb un increment del 3,5%. A la vegada, hi va haver prop de 600 donacions d'òrgans, 33 a l'Hospital del Mar (14 de donant viu).

Trasplantament_renal

Trasplantament de donant viu a l’Hospital del Mar

Els 115 trasplantaments registrats a l'Hospital del Mar s'han portat a terme en receptors d'una edat mitjana que continua incrementant-se per sobre de la mitjana de Catalunya. Tot plegat, gràcies a la generositat dels donants i de les seves famílies. En el cas dels catorze donants de viu, en deu casos eren dones, quatre incompatibles, i un que va viatjar des d'un altre país. El donant viu de més edat tenia 78 anys. Entre els donants cadàver, el de més edat tenia 90 anys. En altres dos casos, es tractava de persones que havien sol·licitat la prestació d'ajuda a morir.

Per fer-ho possible ha estat necessari el treball dels professionals del centre, metges i metgesses, infermeres, auxiliars, lliterers i personal administratiu. Hi han tingut participació els serveis de Nefrologia i d'Urologia, així com la Coordinació de Trasplantament. També, els serveis d'Anestesiologia, de Medicina Intensiva, de Malalties Infeccioses, d'Anatomia Patològica, de Cardiologia, de Pneumologia i d'Endocrinologia, així com el personal d'Admissions, Treball Social i altres.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat