Notícies

21 de desembre de 2023 - Informació general

La Dra. Adela Benítez-Cano Martínez rep el Premi Jaume Raventós de la Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

La Dra. Adela Benítez-Cano Martínez rep el Premi Jaume Raventós de la Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

El premi reconeix el treball portat a terme per la professional de l'Hospital del Mar a la seva tesi doctoral. El lliurament va tenir lloc el passat 4 de desembre.

La metgessa adjunta del Servei d'Anestesiologia, la Dra. Adela Benítez-Canto Martínez, ha rebut el prestigiós guardó Premi Jaume Raventós 2023 de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, en el marc de la sessió d'actualització SCARTD celebrada el passat 4 de desembre. El premi reconeix la tasca portada a terme per la Dra. Benítez-Cano la seva tesi doctoral.

Premi_Jaume_Raventós

La Dra. Benítez-Cano con el Dr. Sala-Blanch

El seu treball, 'Anàlisi Farmacocinètica / farmacodinàmica del tractament antimicrobià en pacients crítics amb pneumònia d'adquisició hospitalària i pneumònia associada a ventilació mecànica', es basa en dos estudis publicats les revistes Critical Care i Journal of Antimicrobial Chemotherapy, a les quals la Dra. Benítez-Cano és la primera autora. El premi el va lliurar el Dr. Xavier Sala-Blanch, president de la SCARTD.

 

Tractament de la pneumònia

La tesi doctoral de la Dra. Benítez-Cano s'emmarca en el tractament antibiòtic del pacient crític a la Unitat de Reanimació Quirúrgica del Servei d'Anestesiologia de l'Hospital del Mar. Una de les línies de recerca del servei se centra en aspectes farmacocinètics i farmacodinàmics dels antibiòtics que es fan servir en el tractament de la pneumònia, una de les complicacions infeccioses amb més incidència en aquest tipus de pacients.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat