Notícies

15 de desembre de 2023 - Notes de Premsa

24 hores corrent per la recerca en ELA

24 hores corrent per la recerca en ELA

Vint-i-quatre neuròlegs i neuròlogues de l'Hospital del Mar participen aquest cap de setmana en el repte de les '24 hores d'ultrafons en pista', organitzat per l'associació Corredors.cat.

L'objectiu és recórrer 260 quilòmetres en 24 hores, entre el 16 i el 17 de desembre. I recaptar fons per a la recerca en esclerosi lateral amiotròfica, ELA, que es porta a terme a l'Hospital del Mar Research Institute, dins de la iniciativa KMSXELA.

La Fundació Amics de l'Hospital del Mar dona suport a la iniciativa, que també ha creat un repte de micromecenatge a Migranoderena. Compta amb el suport de personalitats com l'exfutbolista Juan Carlos Unzué i la pilot de rallis, trial i enduro, Laia Sanz.

Un equip de vint-i-quatre neuròlogues i neuròlegs de l'Hospital correran aquest cap de setmana per recaptar fons per la recerca en l'esclerosi lateral amiotròfica, l'ELA. La iniciativa, que s'emmarca en el repte '24 hores d'ultrafons en pista', organitzada per l'associació Corredors.cat, consisteix a córrer per relleus i de forma ininterrompuda durant 24 hores, amb l'objectiu de cobrir una distància de 260 quilòmetres. Aquesta prova atlètica arribar a la seva vintena edició i se celebrarà a l'Estadi Municipal d'Atletisme Joan Serrahima de Barcelona.

KMXELA

El repte dels metges i metgesses del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar s'uneix a la iniciativa posada en marxa per KMSXELA, que busca, a través de l'esport, donar visibilitat a aquesta malaltia. A la vegada, s'ha creat un repte a la plataforma de micromecenatge Migranodearena, per aconseguir donacions destinades a finançar la recerca en ELA que es porta a terme a l'Hospital del Mar Research Institute i millorar la qualitat de l'assistència de les persones i famílies afectades per aquesta malaltia. Tot plegat, amb el suport de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i de personalitats com l'exfutbolista i entrenador, Juan Carlos Unzué, i la pilot de rallis, trial i enduro, Laia Sanz.

 

La recerca i assistència a l'Hospital del Mar

L'atenció a les persones diagnosticades d'ELA a l'Hospital del Mar es vehicula a través d'una unitat específica, que ofereix un servei multidisciplinari altament especialitzat en el seu diagnòstic, tractament i seguiment. Integra professionals dels serveis de Neurologia, Pneumologia, Endocrinologia i Nutrició, Medicina Física i Rehabilitació, així com infermeres especialitzades, terapeutes ocupacionals i psicòlogues. Una atenció que té en compte el conjunt de la persona i del seu entorn.

 

En aquests moments, la unitat segueix més de mig centenar de pacients. A banda de l'assistència, també encapçala diversos projectes de recerca en col·laboració amb altres institucions. I forma part de la plataforma ENCALS i dels assaigs clínics TRICALS. A la vegada, té en marxa tres assajos clínics.

 

L'esclerosi lateral amiotròfica és una malaltia minoritària i complexa, amb una incidència de dos casos per cada 100.000 habitants/any a Catalunya. L'esperança de vida mitjana després del diagnòstic és d'entre tres i cinc anys. No hi ha cap tractament eficaç, motiu pel qual, impulsar la recerca és vital.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat