Notícies

1 de Desembre 2023 - Informació general

Nou dispensari de Treball Social per a persones amb diagnòstic de VIH del Servei de Malalties Infeccioses

Nou dispensari de Treball Social per a persones amb diagnòstic de VIH del Servei de Malalties Infeccioses

Inici del projecte conjunt d'atenció ambulatòria liderat per Malalties Infeccioses i Treball social de l'Hospital del Mar per millorar la qualitat de vida de les persones en situació d'exclusió social i diagnòstic del VIH. 

Amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones en situació d'exclusió social i diagnòstic de VIH, s'ha iniciat un projecte conjunt d'atenció ambulatòria integral liderat des dels equips de Malalties Infeccioses i Treball social de la nostra institució. 

Aquesta acció pretén millorar l'atenció a les persones amb diagnòstic de VIH, mitjançant la incorporació del/la professional de Treball social a l'equip multidisciplinari, per a donar cobertura a les necessitats socials d'una població altament vulnerable. 

Güerri, Canepa, Morro

Robert Güerri, Cecilia Canepa, Laura Morro

 

La lluita contra l'estigma, l'adherència farmacològica i la continuïtat assistencial són els objectius d'aquest projecte, que neix d'una col·laboració entre el Màster de Treball Social Sanitari de la UOC i l'equip de recerca de Malalties infeccioses liderades pel Dr. Roberto Güerri i la Dra. Cecilia Canepa. 

El nou dispensari de treball social, situat a l'àrea de Consultes Externes, segueix el model d'atenció integral comunitari creat als Estats Units, on equips clínics i de suport social acompanyant al pacient amb diagnòstic de VIH durant la seva malaltia, potenciant la participació activa de l'usuari dintre de la seva comunitat generant vincles amb el territori. 

Aquest projecte és finançat perel projecte ISR/IIR study IN-ES-380-6567 de l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) i cofinançat per la Unió Europea. Aquest projecte també ha estat parcialment finançat per una subvenció de ió de Gilead Inc. 

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat