Notícies

24 de novembre de 2023 - Informació general

Ni més, ni menys, l’Hospital del Mar per la plena igualtat i contra la violència vers les dones

Ni més, ni menys, l’Hospital del Mar per la plena igualtat i contra la violència vers les dones

25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones

En el que portem d'any, els centres de l'Hospital del Mar han atès 132 dones víctimes de violència masclista, gairebé les mateixes que en tot el 2022. La institució se suma al Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones. En aquest sentit, dona un nou impuls al seu Pla d'Igualtat, amb l'objectiu d'avançar cap a la igualtat entre homes i dones.

Erradicar les violències masclistes és una qüestió de país. Es tracta d'una xacra que continua present. Aquest 2023, els centres de l'Hospital del Mar (Hospital del Mar, Centre Esperança i CUAP Peracamps) ja han atès gairebé el mateix nombre de dones víctimes de violència masclista que en tot el 2022. Han estat 132 persones.

Aquest any a Catalunya, dotze dones han estat assassinades per violència masclista, elevant a 125 les víctimes mortals des del 2012. Davant qualsevol indici o situació de violència masclista, podeu trucar al telèfon 900 900 120, una línia gratuïta i confidencial, que no deixa rastre i que està disponible les 24 hores. Ofereix informació, atenció psicològica directa i assessorament jurídic. Les víctimes d'aquest tipus de violència tenen a la seva disposició els serveis de la xarxa pública d'atenció a les violències masclistes. En cas d'emergència, cal trucar al 112.

25N

 

 

Ni més, ni menys

L'Hospital del Mar continua treballant per la igualtat efectiva entre homes i dones, donant un nou impuls al seu Pla d'Igualtat, amb una nova imatge actualitzada i un espai sharepoint amb més eines i canals de comunicació a l'abast de les treballadores i els treballadors. 

El conveni col·lectiu vigent ja estableix que les persones treballadores que tinguin la consideració de víctimes de violència de gènere tenen dret a la reducció de la seva jornada de treball o a la reordenació del temps de treball, així com dret a gaudir de tots els permisos previstos a la llei de conciliació de la vida familiar i laboral.

Perquè tot i ser diferents, som iguals. Ni+ Ni-!

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat