Notícies

15 de novembre de 2023 - Informació general

L’infermer Sergio Piñar guanya el IV premi de relats breus de l’Asociación Española de Enfermería de Salud Mental

L’infermer Sergio Piñar guanya el IV premi de relats breus de l’Asociación Española de Enfermería de Salud Mental

Ho ha fet amb 'Relat de vida professional'. El guardó s'ha lliurat en el marc de la Jornada de Salut Mental del Col·legi d'Infermeria de Càceres.

Sergio Piñar, infermer de l'Institut de Salut Mental de l'Hospital del Mar, ha guanyat el IV premi de relats breus, que ha atorgat l'Asociación Española de Enfermería de Salud Mental amb el Col·legi d'Infermeria de Càceres. El seu text, 'Relat d'una vida professional', s'ha endut el guardó, amb una història sobre la seva relació amb en Jordi, un pacient ingressat tot just durant la pandèmia de la COVID-19.

Sergio_Piñar

En Sergio Piñar

En Jordi va ingressar en estat catatònic. La mort de la seva mare, la pèrdua de qui l'havia cuidat tota la vida el va fer caure en aquesta situació per la qual, en Sergio, membre de l'equip d'infermeria que li feia el seguiment, no es considerava preparat. Però amb el pas del temps, les cures i l'humor, el pacient va revertir la seva situació. Com diu el Sergio al mateix relat, "quan observo a en Jordi dins de la unitat, em recorda que l'important en aquesta vida és el riure, l'humor compartit, l'amistat, l'amor cap a l'altre".

 

El cas del Jordi també es va convertir en un article científic, que podeu consultar en aquest enllaç.

 

El relat sencer, aquí.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat