Notícies

13 de novembre de 2023 - Informació general

Vint-i-quatre neuròlegs de l'Hospital del Mar correran 24 Hores per l'ELA

Vint-i-quatre neuròlegs de l'Hospital del Mar correran 24 Hores per l'ELA

Animem a tothom a sumar-se a la causa ELA, donant suport amb les seves aportacions als professionals en la seva lluita contra una malaltia que desafia l'esperança.

Els pròxims 16 i 17 de desembre, un equip de vint-i-quatre professionals de l'equip de Neurologia de l'Hospital del Mar participarà a la 20ª edició de les 24 hores d'ultrafons en pista.  El repte consisteix en una cursa de relleus en la que els i les corredores hauran de cobrir una distància de 260 quilòmetres en 24 hores. Tot amb l'objectiu d'aconseguir fons per a la recerca en l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Aquest esdeveniment esportiu, organitzat per Corredors.cat començarà lloc a les pistes d'atletisme de l'Estadi Municipal Joan Serrahima, el próxim dissabte 16 de desembre i finalitzarà el diumenge 17 després de 24 hores de cursa.

 

Equip de Neurologia

L'equip de metges i metgesses de l'Hospital del Mar s'uneix a la iniciativa solidària KMSXELA per unir esforços i aconseguir la màxima visibilitat per, entre tots, combatre l'ELA. A més a més, aquests neuròlegs i neuròlogues solidaris i compromesos fan una crida solidària i han creat un repte a la plataforma de micromecenatge Migranodearena per aconseguir donacions per ajudar a finançar els projectes de recerca que estan desenvolupant a l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar.   

L'exfutbolista Juan Carlos Unzué dona suport aquest repte juntament amb la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, que s'ha implicat en la iniciativa donant suport i organitzant activitats per reforçar la visibilitat d'aquest projecte solidari  per impulsar la recerca i millorar la qualitat de l'assistència de les persones i famílies afectades per l' ELA.

 

L'ELA

L'Esclerosi Lateral Amiotròfica és una malaltia minoritària i complexa, amb una incidència a Catalunya de 2 casos per cada 100.000 habitants a l'any i una esperança de vida mitjana d'entre tres i cinc anys. En aquests moments no existeix cap tractament eficaç, per la qual cosa la recerca... és vital per a canviar la història natural de la malaltia.

L'Hospital del Mar disposa de la Unitat d'ELA que ofereix un servei multidisciplinari altament especialitzat en el diagnòstic, tractament i seguiment de les persones amb ELA. Amb la participació de neuròlegs, pneumòlogues, nutricionistes, rehabilitadores, terapeutes ocupacionals i psicòlogues, l'equip ofereix una atenció integral als pacients. Actualment atenen uns 50-60 malalts a l'any. A més de l'atenció assistencial, els professionals estan immersos en la recerca, col·laborant amb altres institucions i formant part de la plataforma de recerca europea ENCALS i als assaigs clínics TRICALS.

Amb tres assaigs clínics en curs al centre, cada donació es converteix en un pas més cap a la possibilitat de trobar d'una cura i per millorar d la qualitat de vida dels afectats per l'ELA. Animem a la societat a sumar-se a  la  causa, donant suport amb les seves aportacions als professionals en la seva lluita contra una malaltia que desafia l'esperança.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat