Notícies

8 de novembre de 2023 - Informació general

Doble premi al Servei de Malalties Infeccioses a les jornades de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica

Doble premi al Servei de Malalties Infeccioses a les jornades de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica

Ha guanyat el premi Josep Barrio d'infectologia i el premi a la millor iniciativa en l'àmbit de la prevenció de les malalties infeccioses amb vacunació.

El Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar ha guanyat dos premis a les XXXII Jornades de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica. Les jornades es van celebrar a Sant Antoni de Calonge, al Baix Empordà, els dies 20 i 21 d'octubre.

Inmaculada_López_Montesinos

La Dra. Inmaculada López Montesinos

La Dra. Inmaculada López-Montesinos, metgessa adjunta del servei, hi ha guanyat el  premi Josep Barrio d'infectologia pel seu treball Comparison of Hospitalized Coronavirus Disease 2019 and Influenza Patiens Requiring Supplemental Oxygen in a Cohort Study: Clinical Impact and Resource Consumption. En aquest estudi, publicat a la revista Clinical Infectious Diseases, es determina que la COVID-19 provoca el triple de morts que la grip en pacients hospitalitzats amb necessitat d'oxigen, en tractar-se d'una infecció molt més virulenta. A la vegada, provoca més temps d'ingrés i es fan necessàries més cures.

Unitat VIH

Membres de la Unitat de VIH de l’Hospital del Mar

D'altra banda, el projecte, Avaluació de resposta immunològica d'un programa de vacunació enfront MonkeyPox en persones que viuen amb VIH-immunological non-responders i clinical responders, encapçalat pel Dr. Robert Güerri, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses i responsable de la Unitat de VIH, ha rebut el premi a la millor iniciativa en l'àmbit de la prevenció de les malalties infeccioses amb vacunació. En aquest cas, es tracta del programa posat en marxa en el context de la vacunació contra la verola del mico a la unitat de VIH de l'Hospital del Mar. A la vegada, s'hi ha analitzat la resposta immunitària per esbrinar si requereixen dosis extra de vacuna en funció de l'estat del seu sistema immune.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat