Notícies

7 de novembre de 2023 - Informació general

Sensibilització per promoure i garantir el dret a la igualtat real de les persones LGTBI+ a tots els centres de l’Hospital del Mar

Sensibilització per promoure i garantir el dret a la igualtat real de les persones LGTBI+ a tots els centres de l’Hospital del Mar

El passat 2 de novembre es va portar a terme una acció formativa adreçada a les i els professionals dels centres de l'Hospital del Mar amb aquest objectiu. El taller es repetirà el 7 de març de 2024, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

L'Hospital del Mar treballa per garantir i promoure el dret a la igualtat real i efectiva de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI+). Així, el passat 2 de novembre es va organitzar una primera acció formativa, 'Teatre i Salut: sensibilització en igualtat', dissenyada per a sensibilitzar les persones assistents sobre com portar a terme una defensa efectiva d'aquest dret.

Tallers_Discriminació_gènere

L'acció es basava en escenes teatralitzades que mostraven possibles situacions reals que ens podem trobar a la nostra rutina diària. L'activitat es tornarà a portar a terme el pròxim 7 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i s'informarà sobre com inscriure's. Forma part del conjunt de mesures i accions contingudes dins de la 3a edició del Pla d'Igualtat de l'Hospital del Mar, liderada per la Comissió d'Igualtat.

Tallers_Discriminació_gènere

Per afrontar situacions com les il·lustrades a l'acció del passat 2 de novembre, l'Hospital del Mar disposa d'un protocol d'assetjament psicològic, sexual, per raó de sexe i/o orientació sexual a l'àmbit laboral, que inclou un circuit únic i específic per a la identificació, intervenció i resolució d'aquests fets. Es pot activar comunicant-ho al Servei de Prevenció, delegats de Prevenció o a la Direcció de Recursos Humans. A la vegada, s'està treballant en la posada en marxa d'un protocol d'actuació per a l'atenció de l'assetjament o la violència contra les persones LGTBI+.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat