Notícies

31 d'octubre de 2023 - Informació general

Màxim nivell d’acreditació per a la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses

Màxim nivell d’acreditació per a la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses

La Sociedad Española de Pneumología y Cirugía Torácica ha atorgat l'acreditació com a unitat d'alta complexitat amb criteris d'excel·lència a aquesta unitat multidisciplinària.

La Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses de l'Hospital del Mar ha rebut la màxima acreditació de la Sociedad Española de Pneumología y Cirugía Torácica (SEPAR). L'any 2017 la unitat ja havia estat acreditada com a unitat especialitzada, però ara ha passat a ser considerada com a unitat d'alta complexitat amb criteris d'excel·lència. Un reconeixement, com explica la Dra. Eva Balcells, pneumòloga i coordinadora de la unitat, "a tots els anys de treball i d'esforç en malalties pulmonars intersticials, la majoria d'elles minoritàries i amb una morbimortalitat important. L'objectiu de la nostra unitat és continuar oferint als pacients que pateixen aquestes patologies, les millors estratègies diagnòstiques i de tractament".

Unitat_de_Malalties_Pulmonars_Intersticials_Difuses

Membres de la unitat acreditada

Es tracta d'una unitat multidisciplinària, centrada en el diagnòstic i tractament d'aquestes malalties, tant les idiopàtiques com les secundàries a malalties sistèmiques autoimmunes. L'acreditació ha avaluat l'activitat assistencial i s'han tingut en compte aspectes de gestió i de qualitat assistencial, així com de docència, de formació continuada i de recerca portades a terme pels professionals que en formen part.

A banda de la Dra. Balcells, la formen la Dra. Diana Badenes, pneumòloga, els doctors Flavio Zuccarino i Gemma Solana, radiòlegs, el Dr. Ignacio Sánchez, patòleg, els doctors Albert Rodríguez, Rafael Aguiló i Josep Belda, cirurgians toràcics, les doctores Anna Pros i Carolina Pérez, reumatòlogues, els doctors Albert Sánchez Font, Roberto Chalela i Víctor Curull, endoscopistes, l'Anna Herranz, infermera gestora de casos, l'Anna Rodó, fisioterapeuta, i el Dr. Antonio Caguana, investigador predoctoral i pneumòleg.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat