Notícies

27 d'octubre de 2023 - Informació general

Premi a la millor comunicació científica a les jornades de la Fundación Española de Toxicología Clínica

Premi a la millor comunicació científica a les jornades de la Fundación Española de Toxicología Clínica

Es tracta d'un treball derivat de l'estudi DIGITOX, que ha analitzat la mortalitat derivada de la intoxicació per digoxina.

La Fundación Española de Toxicología Clínica ha reconegut amb el premi a la millor comunicació a un treball presentat pel Dr. Oriol Pallàs, metge adjunt del Servei d'Urgències de l'Hospital del Mar i vocal de la Unitat Funcional de Toxicologia del centre, presentat a les 27 jornades de Toxicologia Clínica i 17 jornades de Toxicovigilància. La trobada es va celebrar a Majadahonda, a Madrid, entre els dies 18 i 20 d'octubre.

Premi_toxicologia_clínica

El Dr. August Supervia i el Dr. Oriol Pallàs, a l’acte de lliurament del premi

Es tracta del treball 'Intoxicación por digoxina: mortalidad a los 7 y 30 días. Estudio DIGITOX', que analitza la mortalitat deguda a la intoxicació per digoxina, un medicament per tractar les arrítmies. L'estudi DIGITOX és un estudi multicèntric, en el qual participen quinze hospitals de vuit comunitats autònomes i que ha recollit 658 casos produïts entre els anys 2015 i 2021.

 

Segons els seus resultats, la mortalitat a set dies s'associa a la discapacitat funcional mesurada per l'índex de Barthel, així com amb la presència de clínica neurològica i circulatòria i la detecció d'arrítmies ventriculars. En el cas de la mortalitat a trenta dies, també s'associa a la discapacitat funcional mesurada per l'índex de Barthel i a la presència de clínica neurològica i circulatòria, però no a la detecció d'arrítmies ventriculars.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat