Notícies

16 d'octubre de 2023 - Informació general

El Servei d’Urologia assoleix les 300 cirurgies amb tecnologia robòtica

El Servei d’Urologia assoleix les 300 cirurgies amb tecnologia robòtica

La primera intervenció amb el robot Da Vinci Xi es va fer el març del 2020. Tot i l'aturada provocada per la pandèmia de la COVID-19, a principis d'estiu es va arribar a la xifra de 300 cirurgies.

La cirurgia robòtica a l'Hospital del Mar és una realitat consolidada. El Servei d'Urologia, el primer que va utilitzar aquesta tecnològica, ja ha assolit la xifra de 300 intervencions portades a terme amb el robot Da Vinci Xi i aposta cada vegada més per aquesta alternativa.

300_cirurgies_robòtiques_urologia

El centre disposa del robot des de març de l'any 2020, quan s'hi va realitzar la primera intervenció, una prostatectomia radical. Tot i la interrupció causada per la pandèmia de la COVID-19, la utilització d'aquest abordatge s'ha anat incrementant i el Servei d'Urologia ja el fa servir en altres patologies, com ara cirurgies de càncer de pròstata, de càncer vesical (cistectomia radical) i nefrectomia parcial. També s'han fet cirurgies reconstructives benignes, com ara trasplantament renal (el primer es va portar a terme el 6 de juliol del 2021), colposacropèxia, exèresi de diverticle vesical i cistoplàstia.

300_cirurgies_robòtiques_urologia

El Servei d'Urologia també ha liderat un assaig clínic per avaluar el funcionament i la idoneïtat d'un nou equip per a la localització del gangli sentinella en càncer de pròstata, també amb el robot Da Vinci Xi. El Dr. Lluís Cecchini, cap del servei, apunta que "l'objectiu de futur és la incorporació d'un segon robot per poder ampliar la casuística i la dels altres serveis de l'hospital que fan servir aquesta tecnologia".

 

A banda del Servei d'Urologia, els de Cirurgia General, d'Obstetrícia i Ginecologia i d'Otorrinolaringologia també fan servir aquesta tecnologia. El robot Da Vinci Xi permet un tractament quirúrgic més precís i segur per als pacients, gràcies als seus braços, que reprodueixen els moviments de la mà del cirurgià, amb l'avantatge de permetre arribar a zones del cos del malalt no accessibles per altres vies.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat