Notícies

3 d'octubre de 2023 - Informació general

La Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica acredita com a unitat especialitzada la Unitat d’Endoscòpia Respiratòria

La Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica acredita com a unitat especialitzada la Unitat d’Endoscòpia Respiratòria

La unitat ha hagut de superar un exhaustiu procés d'avaluació, que ha servit per confirmar el seu nivell d'excel·lència.

La Unitat d'Endoscòpia Respiratòria del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar ha rebut l'acreditació amb criteris d'excel·lència de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR). L'ha rebut dins l'apartat d'acreditació d'unitats assistencials d'endoscòpia i pneumologia intervencionista.

Equip_unitat_broncoscòpia

Equip de la unitat. D’esquerra a dreta, Isabel Lara, Víctor Curull, Albert Sánchez Font, Marta Cappuccio i Roberto Chalela

Per aconseguir aquest reconeixement, la unitat ha hagut de superar un procés d'avaluació que ha tingut en compte la seva activitat assistencial, amb la realització d'unes 1.000 broncoscòpies anuals, així com la docent, de recerca i la formació continuada dels professionals que en formen part. També s'han avaluat aspectes relacionats amb la gestió, la qualitat i la seguretat del pacient, l'equipament i la cartera de serveis.

El cap de la secció d'Endoscòpia Respiratòria, el Dr. Víctor Curull, destaca que "és un reconeixement a la tasca desenvolupada per aquesta unitat, que al llarg dels anys i malgrat les dificultats, ha fet una aposta decidida per la qualitat assistencial, la recerca clínica i la docència en el seu camp d'expertesa". L'acreditació obre la porta a ampliar la seva activitat i a rebre possibles rotacions de professionals externs.

La unitat, creada l'any 2001, ha assolit el nivell màxim d'acreditació possible, porta a terme exploracions amb broncoscòpia, així com el diagnòstic i el tractament de la patologia pleural. En formen part, a banda del Dr. Curull, els doctors Albert Sánchez Font i Roberto Chalela, així com les infermeres Isabel Lara i Marta Cappuccio.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat